Přejít k hlavnímu obsahu

Nové CS:GO už jen jako Counter-Strike? Valve odhalilo nové logo!

21. 3. 2023 | 19:45 Counter-Strike 2 Spekulace
Vývojáři si s komunitou opravdu pohrávají. Celou dobu se hovořilo jen o novém enginu, jen na chvíli se vyrojily spekulace o nové hře s názvem Counter-Strike 2. Dříve se přitom mluvilo o možnosti přejmenování na nejzákladnější formu Counter-Strike. Že by tomu tak opravdu bylo?
Counter-Strike
Counter-Strike
Zdroj: Valve

Březnové noci jsou pro opravdu divoké. Co den, to nová informace, ať už překvapivá, nebo jen navazující na některé předchozí. O víkendu se například v databázi objevil nespecifikovaný příspěvek na blogu, kde vycházejí informace o updatech. Stejně tak jsou připraveny soubory hry na různé operační systémy.

Od slov žurnalisty Richarda Lewise všichni očekávají, že beta verze se Source 2 dorazí nejpozději 1. dubna. Pokud to tedy má být pravda, tak se musíme dočkat tento nebo příští týden. Úniky informací tak budou sílit.

Velkou otázkou ale zůstává, v jaké formě se přelomové novinky dočkáme. Nejvíce se očekává totožný scénář jako u Doty 2, která existovala vedle původní hry s přívlastkem Reborn a až po dostatečném vyladění se v novém enginu spojila s původní hrou. Také tady by tento postup dával největší smysl, i vzhledem ke skinům.

S hráči si však zahrávají i samotní vývojáři. Minulý týden se na oficiálním Twitter účtu CS:GO objevil nový header s pěti postavami. Odpočítávání to ale nebylo. Místo toho jej dnes nahradili nevídanou grafikou v úplně jiném stylu, než se oblíbená FPS série prezentovala doposud. Že by opravdu přišla zbrusu nová hra?!

Takovým spekulacím napomáhá také registrace ochranných známek na termíny „Counter Strike“ a „CS2“.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.