Přejít k hlavnímu obsahu

Hledáme reprezentační tým. Na mistrovství Evropy zamíří vítěz národní kvalifikace

22. 3. 2023 | 09:23 Dota 2 Turnaj
Patnáctý ročník světového klání národních týmů opět hostí také Dota 2 turnaj. V rumunských Jasech se na IESF World Championship představí i český národní tým, kdo se jím ale stane?
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Zdroj: PLAYzone

Česká esportová asociace vyšle na mistrovství Evropy reprezentace ve třech titulech. CS:GO je pod taktovkou Štěpána Macha, zatímco ve hrách Dota 2 a eFootball probíhají veřejné kvalifikace. Po dvou otevřených turnajích známe čtyři vybrané týmy, na vrcholný reprezentační turnaj starého kontinentu ale postoupí ten nejlepší. Finální boje o český národní dres proběhnou v středu 22. března od 18:00.

IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Foto: PLAYzone

Vítězem první kvalifikace se stal tým ChatGPT enjoyer, který reprezentuje pětice Raviente, Mambos, Kurrito, Hobbit a SurLovec. Především Pavel „Mambos“ Beneš je pro fanoušky nároďáku známým jménem. Lukáš „Raviente“ Sýkora je pro změnu šampionem Sazka eLEAGUE. Druhé místo pro sebe uzmul celek +1, který bude patřit mezi outsidery. Jde o sestavu Saymon, Despair, Cheshko, JorgeScientist, Yujin13.

Ve druhém kvalifikačním turnaji byl podobný scénář. Také tady je vítězná skvadra plná známých jmen, stačí jen vidět pětici Arin, Ade, muf, screammm a Filminy. Jádro celého týmu tvoří reprezentací ostřílení borci, kteří se před dvěma lety dokonce stali mistry Evropy. Osazenstvo národního finále doplňují další outsideři 1v9 Autisti ve složení NightEleas, tomino_havi, Oliver_, Kurmopes, Kocimar a PLziRAPTOR.

Na regionální finále o postup na mistrovství světa se může ale dostat jen jedna česká pětice. Všechny čtyři týmy si to o výhru rozdají v Single Elimination formátu, kde není prostor na zaváhání. Vybrané semifinále a finále si nenechte ujít živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kam můžete přijít podpořit své oblíbence.

Harmonogram národní kvalifikace v Dotě 2
DatumTurnaj
Středa 15. března od 18:001. otevřená kvalifikace
Sobota 18. března od 18:002. otevřená kvalifikace
Středa 22. března od 18:00Národní finále
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
IESF WEC23 kvalifikace Dota 2
Foto: PLAYzone
Štítky: IESF, DotA 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.