Přejít k hlavnímu obsahu

Přivedli mě, abych jejich hru posunul na vyšší úroveň, říká hvězda o Dynamu Eclot

25. 3. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Guy „anarkez“ Trachtman vyřešil problémy Dynama Eclot na pozici snipera, kvůli tomu se však CS:GO sestava musela transformovat v mezinárodní celek komunikující v angličtině. Jak se s tím zatím tým popasoval? Izraelskou hvězdu uvidíme v Česku, ale jejím hlavním snem je Major.
Guy „anarkez“ Trachtman jako posila Dynama Eclot
Guy „anarkez“ Trachtman jako posila Dynama Eclot
Zdroj: MČR / Dynamo Eclot (s povolením)

Jak se těšíš na první velký turnaj české sezóny? Jaká máš očekávání od domácí konkurence?

Moje očekávání jsou vždy vysoká, každý turnaj má pro mě vysokou prioritu. Ale přišel jsem do české organizace a Tipsport CS:GO Praha je pro ně důležitý turnaj, takže je tím pádem hodně významný i pro mě.

Zahraješ si proti hráčům kalibru snatchieho a oskara. Jsou snipeři nejdůležitější rolí v českých týmech?

Proti oběma jsem si už zahrál ve svých minulých týmech. Nebojím se nikoho, ale současně respektuju každého hráče. Na serveru to ale bude o něčem jiném. CS:GO je mou velkou vášní a probouzí se ve mně oheň, když za hraní ještě dostávám zaplaceno. Miluju to.

Co tě nejvíce lákalo na hraní za Dynamo Eclot? Co jsi o týmu věděl předtím, než přišla nabídka?

O organizaci ani o hráčích jsem toho moc nevěděl. Něco jsem si zjišťoval, a protože jiné nabídky nevyšly podle představ a v životě jsem měl špatné období, viděl jsem Dynamo Eclot jako nejlepší možnost.

Překvapilo tě, že se čtyři čeští hráči nebáli změnit jazyk komunikace? Jak na tom s ní nyní jste?

Jiný jazyk může nahánět hrůzu, protože komunikace je samozřejmě nejdůležitější části hry. Vím, že je to pro každého z týmu těžké, ale oni mě sem přivedli, abych jejich hru posunul na vyšší úroveň. Pokud všichni budou mít takové nasazení jako já, nic není nemožné.

Jaké jsou největší rozdíly oproti působení ve známých mezinárodních organizacích?

Moc rozdílů nevidím. Na konci dne přece jenom každá organizace hráči poskytuje kompletní servis pro maximální možné soustředění na hru, což Dynamo Eclot zvládá na jedničku.

Jak se ti líbilo poprvé v Česku? Jak často sem budeš létat? Byl bys ochotný se přestěhovat?

Můj pobyt v České republice byl šílený, moc se mi líbilo počasí a krásná místa po celé Praze. Doufám, že budu do Prahy jezdit často, ale stejně tak doufám, že se dostaneme na nějaké evropské LAN akce a nehráli jen místní turnaje. Pokud by organizace potřebovala, abych se přestěhoval, tak nebudu mít problém. Nikdy bych neodmítl hraní na pingu 10. (smích)

Na Twitteru jsi už zmínil, jak je skvělé mít tuto možnost. Jak velký problém je pro hráče vysoký ping?

Je to opravdu velký rozdíl, že ho často ani nejde pochopit. Cítil jsem se mnohem konzistentnější, a hlavně jako AWPer potřebuješ mít co nejnižší reakční dobu. Jelikož doma hraju na 60-70 pingu, tak mám pocit, že nevyužívám svůj plný potenciál. I proto miluju LANky, takže už se těším na místní akce a bootcampy.

Jaké si dáváš osobní a týmové cíle pro tento rok? Jak daleko to může Dynamo Eclot dotáhnout?

Vždy jsem se chtěl hlavně dostat na Major. S žádným týmem se mi to nepodařilo a bral jsem si to hodně osobně, protože jsem viděl, jak jiní izraelští hráči uspěli a já ne, takže jsem se cítil prokletý. Můžeme to dotáhnout daleko, pokud budou všichni odhodlaní makat naplno, takže je to jen na nás, pokud tam opravdu chceme.

A tvé největší kariérní cíle a sny? Kde se jednou vidíš?

Největším snem je zvednout nad hlavu Major trofej. Pevně doufám, že se mi to podaří, asi bych to i obrečel.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.