Přejít k hlavnímu obsahu

Zaručené klasiky nemůžou chybět. Jaké mapy zatím Counter-Strike 2 ukázal?

23. 3. 2023 | 15:30 Counter-Strike 2 Update hry
Celkový počet 14 map odhalilo Valve při oznámení Counter-Strike 2. Mapy se dočkaly proměny třech různých úrovní, od základní úpravy s vylepšenou světelností až po kompletní přestavby. Seznamem map se potvrdily dřívější leaky, chybí jediná mapa. Dočkáme se někdy Cobblestonu?
Mirage v Counter-Strike 2
Mirage v Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Kompetitivní mapy

Vývojáři odhalili celkem osm map pro režim 5v5 Demolition. Pět z nich přitom patří do současného kompetitivního map poolu, chybí pouze Vertigo a Anubis. Zatímco Vertigo dost možná po vydání čeká odpočinek od turnajů, u Anubisu, jakožto nejnovějšího přírůstku, za který vývojáři tvůrcům zaplatili, se zdá být nelogické, aby zmizela. Stále však platí, že na obou mapách se může teprve pracovat a dočkáme se jich.

Overpass
Overpass
Foto: Valve
Nuke
Nuke
Foto: Valve

Nejmenších změn se dočkaly aktuálně neaktivní mapy Dust II a Train, u kterých se tak nedá očekávat, že by se v této podobě vrátily do map poolu, spolu s (ne)oblíbenou mapou Mirage. Všechny tři jsou tak kandidátem na první kompletní proměny po vydání Counter-Strike 2. Druhé úrovně změn se dočkaly mapy Nuke, Inferno a Ancient, stejně jako méně známé Canals. Největší péče se naopak dočkal Overpass.

Canals
Canals
Foto: Valve
Shortdus
Shortdus
Foto: Valve

Ostatní herní módy

Během testování budou do hry přibývat další mapy a režimy, aby se do léta stihly všechny vyladit. Hezkými změnami prošly původní Arms Race mapy Baggage a Shoots, stejně jako Shortdust pro mód Wingman. Oba režimy se dají hrát také na mapě Lake, která působí jen jako kosmeticky vyladěná. Zapomínat nemůžeme ani na mód Hostage, kde Office zůstává v podstatě stejný, zatímco Italy ožila a dostala nový život.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.