Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí fáze rivality? SINNERS a Entropiq se poprvé utkají hned na začátku víkendu

24. 3. 2023 | 12:33 Counter-Strike 2 MČR
Entropiq a SINNERS jsou organizace, které vznikly na začátku roku 2020. O kvalitách libereckého celku nebyl od začátku pochyb a jakmile se do kolotoče CS:GO přidala také pražská organizace, očekávalo se, že právě tyto dva týmy budou udávat kurz a stanou se rivaly, jako byli dříve třeba eXtatus a eSuba. Trvale to tak sice není, ale letos může začít už její třetí etapa.
Entropiq
Entropiq
Zdroj: Entropiq

SINNERS vznikli před třemi lety a od počátku dominovali. Nestačili na ně ENTERPRISE, eSuba, Eclot ani Sampi.Tipsport. Na domácí scéně se však nejvíce zapotili ve finále MČR 2020, kam Entropiq postoupili s odřenýma ušima na posledním kvalifikačním turnaji vůbec. V Brně se trápili také ve skupině, ale decider zvládli a po výhře semifinále nad Eclot dokázali necelé tři měsíce od vzniku sestavy postoupit do finále.

Zápas to byl nádherný, forma obou týmů výborná. Adam „NEOFRAG“ Zouhar ale zářil nadevše a byl tím faktorem, který misky vah převážil na stranu SINNERS. Hříšníci vyhráli Inferno, těsný Dust II a Entropiq díky 36 fragům Zdeňka „daxen“ Duška ovládli jen Mirage. Rozhodující mapa Nuke už patřila SINNERS, kteří získali svůj první titul mistrů ČR. I v dalších měsících byli Entropiq těmi, kdo dokázal trápit a brát jim mapy.

SINNERS jako trojnásobní mistři ČR
SINNERS jako trojnásobní mistři ČR
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Kromě samotného začátku byl rok 2021 ale už jiný v tom, že si hříšníci vybírali soutěže a mířili spíše do zahraničí. Česká pětice Entropiq toho už s přívlastkem Prague využila v Tipsport COOL lize, kde ovládla jarní sezónu bez jediné prohrané mapy. Postupem roku ale bohužel upadali a možná rivalita nepokračovala. Ta se naopak roznítila proti nové ruské sekci pražské organizace, které čeští fanoušci nemohli přijít na chuť.

Sebastian „beastik“ Daňo se dost kriticky vyjádřil už k samotné akvizici tehdy 21. nejlepšího týmu světa, který to dotáhl do nejlepší desítky i na slavný Major. Tam se Entropiq ukázali jako první česká organizace v historii. Z pohledu hráčů žádná rivalita neexistovala, vše bylo čistě v rovině organizací. Bilance byla v následujících měsících skoro vyrovnaná, emoce přinášela hlavně první střetnutí. Šlo ale o pikantní koření.

Entropiq na Majoru
Entropiq na Majoru
Foto: Entropiq

Nyní se ale píše rok 2023 a Entropiq už kromě akademie Future zaměstnává jen jednu „hlavní“ sekci. Ruská pětice je fuč a česká sestava se již dříve postupně transformovala na mezinárodní sestavu. Akvizice úspěšných borců jako Michał „snatchie“ Rudzki nebo Mariusz „Loord“ Cybulski slibuje ty nejvyšší ambice. Díky početným změnám se ale až v průběhu roku ukáže, jaké nové příběhy se budou v českých vodách psát.

Páteční harmonogram Tipsport CS:GO Praha:

  • 13:00 –  Česká republika Entropiq vs.  Česká republika SINNERS
  • 14:30 –  Česká republika ENTERPRISE vs.  Slovensko Sampi.Tipsport
  • 16:00 –  Česká republika Entropiq vs. vítěz/poražený 2. duelu
  • 19:30 –  Česká republika SINNERS vs. vítěz/poražený 2. duelu
    * SINNERS nemohou hrát od 16:00, harmonogram bude určený dle výsledku jejich 1. zápasu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.