Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postupují do play-off. ENTERPRISE jako první na turnaji končí

24. 3. 2023 | 23:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Hlavní turnaj Tipsport CS:GO Praha I začíná. Čtyři mančafty se v pátek utkaly ve skupině A o jedno postupové místo. To pro sebe nakonec získali SINNERS. Další dva celky, Entropiq a Sampi.Tipsport, se musí spokojit s flekem v nedělních rozhodujících utkáních. ENTERPRISE prohráli oba své špíly a končí.
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

SINNERS 2:1 Sampi.Tipsport (16:11, 10:16, 16:8)

Mapy: Ancient, Nuke, Overpass

Diváci si přišli na své! SINNERS a Sampi.Tipsport, dva top celky domácí scény, se utkaly o postup do play-off Tipsport CS:GO Praha. A bylo na co koukat.

První mapu pro sebe ještě bez větších problémů uzmuli SINNERS. Liberecká letka zvládla CT stranu s devíti body, za teroristy už si slibný náskok pohlídala. 16:11, následoval Nuke.

Průběh byl velice vyrovnaný, ve vedoucí pozici se ale objevili Sampi.Tipsport. Sestava v čele s výborně hrajícím Erikem „The eLiVe“ Sithem předvedla vynikající obranu a do útočného trikotu se oblékala za stavu 11:4. Veškeré pokusy SINNERS o comeback byly neúspěšné.

Rozhodující mapou byl Overpass. Jedna z nejhranějších map trojnásobných mistrů ČR jim znovu sedla. Kvalitní CT stranu doplnila přesná muška za teroristy. Třetí mapa byla nejvíce jednostranná, 16:8 pro SINNERS, kteří se tak stali prvním celkem postupujícím do play-off.

Entropiq 2:0 ENTERPRISE (25:23, 16:7)

Mapy: Overpass, Mirage, Inferno

Zápas dvou naprosto rozdílných map. V té první se nejdříve ENTERPRISE na své CT straně dostali do obřího vedení, v jeden moment vedli dokonce 14:3. Ani to ale na vítězství na Overpassu nestačilo. Entropiq totiž napodobil obranu soupeře a následně ve třetím prodloužení prolomil barikádu. Na svém map picku tak vyhrál.

Mirage si vybrali ENTERPRISE, podle výkonů obou týmu to ale poznat nebylo. Entropiq byl jistější, základy úspěchu položili na výborně zahrané CT straně, když získali hned deset kol. Ještě lepší byla T strana, jež resultovala v konečný výsledek 16:7.

ENTERPRISE tak trochu končí na Tipsport CS:GO Praha I hned po dvou utkáních. Entropiq bude čekat na svou druhou nedělní šanci.

ENTERPRISE 9:16 Sampi.Tipsport

Mapa: Anubis

Dominik „blogg1s“ Janita dál řádí. V jednom z utkání uzavřené kvalifikace si připsal hned 43 killů, v pátek v úvodní BO1 dne proti ENTERPRISE znovu překonal tu pověstnou hranici 30 zabitých nepřátel.

Za teroristy získali Sampi.Tipsport osm kol, očekávalo se tak vyrovnané vyvrcholení zápasu prvního kola skupiny A Tipsport CS:GO Praha I. Opak byl pravdou, ENTERPRISE zvládli ve zbytku špílu už jen dvě kola.

Entropiq 7:16 SINNERS

Mapa: Nuke

SINNERS byli favoritem, očekávání Entropiqu byla ale rozhodně vyšší. Mezinárodní sestava tuzemské organizace vstoupila do zápasu slibně, hned po vyhraném pistolkovém kole však přišly problémy. SINNERS na teroristické straně přejížděli soupeře, první polovinu vyhráli 10:5.

Druhá halfa začal podobně jako první. Pistolky pro Entropiq a následně kolo SINNERS. Do konce mapy pak EIQ získali jen jedno jediné kolo a půjdou do zápasu o udržení v turnaji.

ENTERPRISE v rozstřelu postoupili na úkor SINNERS, Entropiq zase díky výhře nad Sampi.Tipsport. Oba celky, které však také patří mezi nejužší česko-slovenskou špičku, si tak museli projít nevyzpytatelnou kvalifikací. V ní ale nezaváhaly a jsou připraveny se pomstít. Ve skupině smrti si celé kvarteto už v pátek prožije ostrý start do letošní sezóny Tipsport CS:GO.

Soupisky jednotlivých týmů a kompletní výsledkový servis naleznete zde.

Páteční harmonogram
13:00SINNERS16:7Entropiq
14:30ENTERPRISE9:16Sampi.Tipsport
16:00Entropiq2:0ENTERPRISE
19:30SINNERS2:1Sampi.Tipsport
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).