Přejít k hlavnímu obsahu

Historická výhra! Češi v Praze porazili vicemistry světa z Polska

24. 3. 2023 | 21:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Prestižní souboj Česka s Polskem na fotbalovém hřišti, o den dříve také u PlayStationu. Takový byl plán na konec pracovního týdne. Pro svět českého esport šlo o velkou událost. Vůbec poprvé v historii se totiž na českém území odehrál profesionální mezinárodní zápas ve FIFĚ. A co je nejlepší, Češi v něm porazili polské vicemistry světa.
Česká eRepre
Česká eRepre
Zdroj: Entropiqteam (se souhlasem)

Začátek akce nebyl pro české borce povedený. Dlouho v prvním utkání drželi se soupeřem krok a nebyli daleko od vítězství. Poslední akce polských hráčů však skončila brankou, na kterou už domácí nemohli odpovědět.

Druhý špíl vypadal podobně, ovšem branek padlo pramálo. Jeden jediný přímý zásah si připsala česká dvojice. Rozhodla penalta ve 20. minutě, kterou Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt chladnokrevně proměnil.

Gólové hody třetího a čtvrtého zápasu poslali celý showmatch do pátého utkání. Extrémně vyrovnanou bitvu musely rozhodovat penalty. Ty nakonec zvládl lépe český mančaft a mohl se radovat z obřího úspěchu.

Fanoušci se kromě českých eReprezentantů EmericksonaMarioOosa99 a Serona mohli těšit také na současné nebo bývalé fotbalové reprezentanty, kteří si to rozdali na virtuálním trávníku ve FIFA. Nechyběli osobnosti jako Petr Švancara nebo Jakub Podaný.

Celý event se uskutečnil v prostoru Vodafone PLAYzone Areny v Praze na Chodově. Na fanoušky čekal také doprovodný program, soutěže a díky partnerovi akce Hyundai také turnaj ve FIFĚ . V něm si mohli zahrát o vstupenky na vyprodaný fotbalový zápas Česko vs. Polsko či dres podepsaný hráči české fotbalové reprezentace.

Štítky: fifa, eRepre
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).