Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot jako jednoznačný favorit. Kdo uspěje v sobotní skupině B?

25. 3. 2023 | 10:40 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS:GO Praha zná prvního semifinalistu a také první vypadnuvší tým. Stejný program čeká v sobotu také účastníky skupiny B, která sice na papíře nevypadá tak našlapaně, ale i přesto ukrývá spoustu zajímavých jmen. „Áčko“ bylo zamotané, jak dopadne „béčko“?
K1-FiDa a nbqq
K1-FiDa a nbqq
Zdroj: Dynamo Eclot

Tenhle víkend je ve znamení skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha. Po pátečním dění ve skupině A se fanoušci mohou těšit na čtyři zápasy skupiny B, které určí druhý postupující celek do offline play-off a stejně tak dáme sbohem týmu, který dvakrát prohraje. Poté už bude zbývat jen v neděli dohrát dva decidery.

Sobotní skupina B má jasného favorita, předpoklady se ale často mýlí. Jak dopadne boj o postup do Prahy?

CryptovaeEriness
 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Česká republika beryP
 Česká republika PR
 Česká republika Darber
 Česká republika kinzo
 Česká republika HONES
 Švédsko kreaz
 Česká republika twist
 Česká republika KADIM
Vítěz: 1.70Vítěz: 2.03

Úvodní šlágr skupiny B proti sobě svede dva týmy se zcela odlišným příběhem. Cryptova si udržela jádro z loňského roku a jen přivítala Filipa „Darber“ Böhma. Klíčové přitom bylo udržení mladé hvězdy Oldřicha „PR“ Nového. Často se s ní nepočítá, ale v rozstřelu postoupila na tento turnaj díky demolici SINNERS.

EEriness jsou oproti tomu kompletně novým týmem. Přední čeští hráči bez angažmá se pod křídly tradiční organizace spojili se zahraničními střelci, jednoho z nich už ale musel nahradit vysoce motivovaný Radim „KADIM“ Vojkůvka. Potenciál týmu je obrovský, Rasmus „kreaz“ Johansson je navíc hvězdou ze zahraničí.

Tohle střetnutí by mělo na papíře být předčasným bojem o druhé postupové místo. Jde přitom o střetnutí dvou rozdílných týmů – sehraný tým versus zkušený mix spoléhající se na jednoduchou a individuální hru. Bookmakeři překvapivě zpočátku favorizovali eEriness, postupem času se stále více věří Cryptově.

Dynamo EclotSINNERS AC
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nqbq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Dytor
 Izrael anarkez
 Slovensko B0R0
 Slovensko outex
 Slovensko fino
 Česká republika majky
 Slovensko naturaL
Vítěz: 1.18Vítěz: 4.28

Oproti úvodnímu duelu se druhý zápas dne odhaduje jako mnohem jednoznačnější. Dynamo Eclot si jako celek z prvního koše vysloužilo skupinu, ve které je jasným favoritem číslo jedna a nepostoupení by bylo ohromným selháním. Tým sice komunikuje v angličtině, ale přítomnost izraelské hvězdy vše kompenzuje.

SINNERS Academy je naopak největším outsiderem celé skupinové fáze. Už jen samotný postup tak daleko je pro domácí akademie historickým počinem. K tomu si navíc připočtěte, že SIN AC nehrají v plném složení. Na tomhle turnaji mohou jen překvapit, a tahle volnost je právě aspektem, díky kterému budou odvázaní.

O zápasech na jednu vítěznou mapu se často hovoří, že jsou mnohem náchylnější na překvapivé výsledky. Tady jsou předpoklady tak silné, že se to ze všech čtyř zápasů prvního kola očekává absolutně nejméně. Dynamo Eclot už se ale může vidět v zápase o postup, SINNERS AC potřebují hlavně zachytit start.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.