Přejít k hlavnímu obsahu

Valve naplňuje očekávání. První update CS 2 opravil všechny objevené chyby

25. 3. 2023 | 11:40 Counter-Strike 2 Update hry
Counter-Strike v Source 2 enginu slibuje zářivější budoucnost a hned první update ukázal práci vývojářů na jedničku. Valná většina toho, co se za prvních 48 hodin objevilo mezi nahlášenými neduhy, dokázalo Valve vcukuletu opravit. Hráči jsou nadšení a není se čemu divit.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Kdo již obdržel přístup do testování Counter-Strike 2, ten může velkou měrou přispět k lepšímu stavu hry. Stačí jen nahlašovat vše, co není správně vyladěné a vývojáři na opravu okamžitě vlétnou. Experti, kteří byli už dříve pozváni na uzavřené testování, prozradili, že prý zabralo jen pět sekund, než vývojáři přepsali hodnoty a jakákoliv změna byla okamžitě vidět. Budoucí updaty tak budou mnohem efektivnější.

První oficiální aktualizace dorazila do hry už dnes v noci, a určitě nezklamala, ba naopak. Nyní již nepůjde sebrat zbraň po smrti, zvuk zahození zbraně se zase bude zobrazovat na radaru. Hráče již nebude trápit příliš hlasitý pískavý zvuk flashbangu a mezery v kouři se po výstřelu už budou generovat správně. Zeslabeny byly také zvuky okolního prostředí na Dustu II a na základě ohlasů byl dokonce přidán net_graph.

Velkým tématem Counter-Strike 2 je skutečnost, jak vypadají různé skiny na zbraně. Některé jsou stejné, jiné jsou dokonce hezčí. Například AWP | Sun in Leo ale mělo na novém enginu fialově zbarvený i scope, což okamžitě katapultovalo cenu zbraně. Na základě ohlasů byly v noční aktualizace upraveny právě i mnohé povrchové úpravy zbraní, Sun in Leo okamžitě spadl na polovinu hodnoty. Kdo zpeněžil, ten vydělal.

Je krásné vidět, jak se Valve snaží. Kompletní výpis změn najdete na oficiálním webu counter-strike.net.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.