Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa jde do boje, české hvězdy budou u toho. Obhájí své prestižní tituly?

28. 3. 2023 | 15:30 VALORANT Preview
S jarem dorazila i evropská špička na poli Valorantu. Začíná nejen druhý split regionálních soutěží, které českým střelcům leží u nohou, ale konečně jsme se dočkali startu nové kapitoly nejvyšší ligy EMEA regionu. Karel „Twisten“ Ašenbrener chce zaútočit na titul mistra Evropy.
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Zdroj: VCT

Nové vybudované „koloseum“ vítá evropskou elitu. Berlínská aréna je novým domovem pro desítku sestav, které jsou považovány za to nejlepší ze starého kontinentu. Mezi nejnadějnější hráče pochopitelně patří i devatenáctiletý Karel „Twisten“ Ašenbrener, aktuálně jediný český reprezentant v nejvyšší lize.

Čekají ho tři měsíce plné BO3 zápasů, ve kterých s týmem Vitality vyzvou všechny soupeře jednoho po druhém. Kromě finančních odměn a evropského titulu, prvního svého druhu, si také nejlepší čtyři sestavy zajistí letenku na Masters do Tokia. Medailisté také získají jistotu účasti na světovém šampionátu.

První tanec čeká Twistena dnes od 21 hodin proti týmu Liquid. Není ale jediný, komu začíná šichta. Aprílový den je počátkem druhého splitu regionálních soutěží, v nichž české pušky minule naprosto dominovaly. Tři trofeje čekají na obhajobu a celou kaskádu událostí odstartuje ve čtvrtek Ondřej „MONSTEERR“ Petrů.

Regionální ligy ale nejsou pouze honem za trofejemi. Nejlepší celky roku si to na konci sezóny rozdají o vstupenku do nejvyšší ligy, přičemž Acend s Monsteerrem nejsou jediní, kdo patří mezi žhavé kandidáty. Zálusk si dělají Apeks s Martinem „Magnum“ Peňkovem i Martin „marteen“ Pátek a jeho GMT Esports.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.