Přejít k hlavnímu obsahu

Běží vám Counter-Strike 2 málo plynule? Vyzkoušejte tuto zaručenou vychytávku

28. 3. 2023 | 18:15 Counter-Strike 2 Zajímavost
Pokud patříte mezi nízké procento šťastlivců, kteří si vysloužili přístup k pokračování slavné FPS série, tak možná bojuje s nedostatečnou plynulostí hry. Ty nemusí být spojeny pouze se slabým počítačem. Majitelé NVIDIA grafik mohou využít záchranu s označením LLM.
NVIDIA logo na mapě Inferno
NVIDIA logo na mapě Inferno
Zdroj: Valve / NVIDIA

Funkce s celým názvem Low Latency Mode vznikla díky technologii NVIDIA Reflex. Díky velkým zásahům do API pro herní vývojáře se podařilo snížit latenci o několik desítek procent. V jednoduchosti tak sníží odezvu na vše, co ve hře děláte. To znamená již na pohled mnohem lepší plynulost a vyšší snímky za sekundu.

V základním nastavení kontrolního panelu vaší NVIDIA grafiky je totiž LLM vypnutý. Jak ale známý Counter-Strike tvůrce HOUNGOUNGAGNE oznámil, právě zapnutí „režimu malé prodlevy“ vyřešilo všechny jeho problémy s plynulostí. Do té doby na jeho herní mašině sice CS 2 běželo na 300 FPS, ale pocitově šlo spíše o 60. Funkčnost LLM potvrdil také WarOwl: „Cože?! Tohle vyřešilo všechny potíže, hra nyní běží mnohem lépe.“

Low Latency Mode je pro grafické karty NVIDIA úžasnou funkcí. Některé herní tituly, jako VALORANT, ji mají přímo v nastavení hry. Její vliv na lepší plynulost tak není žádnou novinkou. Je tedy až s podivem, že pro hry není v základu zapnutá. V plné verzi CS 2 bychom se zapnutí LLM mohli také dočkat přímo ve hře.

Pokud vlastníte konkurenční grafiky AMD Radeon, tak za vyzkoušejí stojí podobná funkce Radeon Anti-Lag.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.