Přejít k hlavnímu obsahu

MČR pod pražskou nadvládou? Do akce jde i TCL eFotbalista roku

29. 3. 2023 | 15:55 EA SPORTS FC 24 Preview
Předposlední kvalifikace letošního ročníku MČR FIFA powered by Hyundai vrcholí. Osmička nejlepších se od 17:00 představí na streamu PLAYzone o důležité kvalifikační body, které mohou těm nejlepším zaručit postup na online zastávku. Představí se hvězdy pražských „S“ i plzeňský Lukáš „T9Laky“ Pour, vítěz ankety TCL eFotbalista roku
Emerickson na finále zastávky
Emerickson na finále zastávky
Zdroj: PLAYzone

Mílovými kroky se blíží konec letošní sezóny MČR FIFA powered by Hyundai. Jen necelé dvě kvalifikace nás dělí od poslední online zastávky a následného velkého finále MČR v Praze. Hráči bojují o každičké vítězství a snaží se na poslední chvíli zajistit místo na finálovém turnaji ve Vodafone PLAYzone Areně.

Nestihl jsi registraci? Nevadí! Přihlas se do letošní poslední otevřené kvalifikace na MČR!

Svou šanci chtějí Martin „Kobby“ Strnad nebo Adam „K1leris“ Kubík. Oba jsou v posledních měsících spíše mimo nejlepší desítku a postup do čtvrtfinále kvalifikace pro ně může být důležitým úspěchem.

Před oběma borci ale stojí náročná zkouška. K1leris reprezentující Cryptovu se postaví vítězi pražské zastávky CptKubajzovi, jenž má za sebou navíc stříbrné umístění v rámci právě odehraného ročníku e:LIGY.

Slávista Kobby jde v prvním středečním kole na sparťana Castera. V derby je v lepším postavení rudý dres, zkušený Martin Strnad ale v minulosti několikrát ukázal, že může patřit mezi tuzemskou elitu.

Na streamu se kromě Castera ukáže také další sparťanský reprezentant Emerickson. Ten nastoupí proti FC Martinovi. Mimo stream si to na virtuálním trávníku rozdají T9Laky a Matejs.

Tipovačka
Tipovačka
: PLAYzone

Tipovací soutěž pokračuje

Ve spolupráci s FUTCUT dál probíhá nyní již tradiční Tipovačka našich osmi vybraných expertů. První kvalifikace sedla nejlépe Kotymu a Spittymu, na záda jim dýchá hned čtveřice dalších tipérů.

Naprostá většina věří postupu hráčů reprezentujících dva nejslavnější pražské celky. Janu „Emerickson“ Krupičkovi věří v zápase s Martinem „FC Martin“ Hrabinou sedm z osmi expertů, stejně jako Jakubu „CptKubajz“ Pudilovi proti Aleši „K1leris“ Kubíkovi.

Martin „Caster“ Štěpán je také vnímán jako jasný favorit, pro Martina „Kobby“ Strnada hlasovala jen dvojice Hateris a Darrgun. Nejvyrovnanější by pak mělo být utkání mezi Lukášem „T9Laky“ Pourem a Matějem „Matejs“ Dunkou.

Vsaď si na Tipsportu (18+)

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově jsou na programu čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem se odehrávají tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze.

Prize pool online turnaje:

  • 1. místo - 15 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Kvalifikační body:

1. místo - 100 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. - 4. místo - 36 bodů 
5. - 8. místo - 18 bodů 
9. - 16. místo - 9 bodů 

Štítky: fifa, MČR
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).