Přejít k hlavnímu obsahu

Dostal CS 2 jako první, ale už mu nejde CS:GO. Nemůžu být dobrý v obou hrách, tvrdí

30. 3. 2023 | 17:18 Counter-Strike 2 Zajímavost
Owen „smooya“ Butterfield obdržel přístup na beta verzi Counter-Strike 2 jako první na světě a díky tomu jej sledovalo skoro 200 tisíc diváků. Jelikož je anglický profesionální hráč bez angažmá, tak může veškerý čas věnovat objevování CS 2. Když jej ale OG oslovili na záskok do zápasu proti NIP, musel oprášit CS:GO. Podle jeho pocitů mu ale souběžné hraní neprospívá.
Owen „smooya“ Butterfield
Owen „smooya“ Butterfield
Zdroj: ESL stream

Owen „smooya“ Butterfield vždy platil za nadaného snipera, který se ale v žádném týmu trvale neusadil. Důvodem je jeho chování, ze kterého už sice vyrostl, ale jeho reputace byla svého času hodně pošramocená. Reprezentoval přitom mnoho předních organizací, poslední pokus měl začátkem minulého roku ve fnatic.

Od té doby se kromě krátkodobého působení v Into The Breach naplno věnuje na streamování. V nějakém turnaji se občas mihne, ale na nejvyšší úrovni nehrál už dlouho. Návrat na jeden zápas však zažil v zápase OG proti Ninjas in Pyjamas, kde zaskočil za nemocného Abdula „degster“ Gasanova. Na první mapě se cítil nervózně, postupně se sice našel, ale prohře týmu v turnaji BLAST Premier Showdown už nezabránil.

Po zápase se však na Twitteru rozepsal, a zřejmě to nebylo jen tak, vrátit se zpět do kompetitivního boje. Problém mu zřejmě dělala zpětná adaptace, protože jako první hráč Counter-Strike 2 od prvního spuštění CS:GO v podstatě nehrál. „Co mám sakra dělat? Hraním CS 2 jsem horší v CS:GO a hraním CS:GO jsem horší v CS 2. V obou hrách se mi vůbec nedaří a jsem z toho v depresi,“ napsal smooya. Že by byly obě verze tak rozdílné?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.