Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq tahá za záchranou brzdu? Na tréninku už byl jen jeden český hráč!

30. 3. 2023 | 20:56 Counter-Strike 2 Spekulace
Jako rána z čistého nebe přišla informace, že se na tréninku týmu Entropiq objevili dva noví hráči. „U jednoho CZ/SK týmu dneska jejich practice server vypadal zvláštně jinak,“ naznačil jejich bývalý kapitán Michal „leckr“ Kadlíček. Informaci o konkrétních jménech od Twitter účtů @CzechSlovakCS následovalo oficiální vyjádření herního ředitele organizace Pavla Klabana.
Reborn se Entropiqu příliš nevydařil.
Reborn se Entropiqu příliš nevydařil.
Zdroj: Entropiqteam CS:GO

Už žádná zahraniční sekce Entropiq a z většiny česká sestava s přívlastkem Prague. Do nové sezóny vstoupila ambiciózní organizace s jediným týmem, který však zatím nenaplnil ambice. Víkendové vypadnutí ze skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha, prvního velkého turnaje domácí sezóny, bylo prvním ze dvou posledních hřebíčků do rakve. „Rozlučka“ složení, jaké jsme znali, proběhla ve 2. divizi EU Pro League.

Vedení na rozdíl od dřívějších dob na nic nečeká a reaguje okamžitě. Jak na první úniky informací o jiné sestavě na tréninkovém serveru obratem reagoval herní ředitel Pavel Klaban, CS:GO sekce nesplnila stanovené cíle na první kvartál a management se rozhodl ihned konat. „Dny nečinnosti jsou dávno pryč,“ napsal Klaban na Twitter. Dle jeho slov budou testovat hráče na několik pozic, současní členové o všem vědí.

Po spojení dvou CS:GO sestav do jedné přišly samozřejmě i vyšší ambice, které by měly dát zapomenout na neúspěšné období primárně české pětice. Jak naznačuje leak níže, tak teprve v únoru oznámenou sestavu čeká transformace v plně mezinárodní celek. Domácí scénu už na dnešním tréninku zastupoval pouze Filip „AJTT“ Dolenský, který byl vždy cenným klenotem a tímto by se dočkal mezinárodního angažmá.

Na serveru naopak chyběl Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, jenž byl o víkendu kritizován z hráčů nejvíce, a hodně překvapivě také Josef „MoriiSko“ Maurenc. Ten se chystal již na svoji třetí sezónu v černo-zeleném dresu. Jejich místa zabrali známý Belgičan Richard „ritchiEE“ Mestdagh, aktuálně hráč týmu undefined, a německý střelec Luca „pr1metapz“ Voigt ze SNOGARD Dragons. Může jít ale o první zkoušky z mnoha.

Ať už bude soupiska zaměřená na mezinárodní jádro jakákoliv, pokud tedy tento scénář skutečně nastane, tak se v rámci něho nabízí také přesun Entropiq Future sekce na pozici hlavní sestavy pro reprezentaci na česko-slovenské scéně. S ní si jako host už dokonce Rutk0 zahrál a mohl by do ní hezky zapadnout i natrvalo. Otázkou už jen zůstává, co bude s MoriiSkem? Jeho konec by byl nejvíce šokující částí změn.

„Cením otevřenost EIQ, taková komunikace je tu podle mě potřeba. Zároveň ale doufám, že z toho sestaví něco dobrého. Core AJTT, MoriiSko, snatchie je hodně scary a byla by škoda toho nevyužít. Ale taky by mi dávalo smysl jít full international a povýšit Future na hlavní CZ/SK sekci,“ vyjádřil se bývalý kapitán leckr. „Kdyby z Future udělali core Lastík, pandi7o, Rutk0, tak si myslím, že na CZ/SK rybníčku splní práci a můžou se dál posouvat,“ doplnil.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.