Přejít k hlavnímu obsahu

Finanční výsledek FaZe Clanu je alarmující. Za první rok hlásí miliardovou ztrátu!

31. 3. 2023 | 14:45 Lifestyle
Organizace FaZe Clan zveřejnila své první finanční výsledky za uplynulý rok. Ačkoliv zaznamenala nárůst příjmů na 1,5 miliardy dolarů, ztráty byly mnohem vyšší. Musela ke snížení nákladů propustit i několik zaměstnanců, nakonec hlásí celkovou ztrátu 1,2 miliardy dolarů. Teď má navíc problém na burze cenných papírů.
Ztráta FaZe Clan
Ztráta FaZe Clan
Zdroj: Reddit.com

Pokus jedné z nejúspěšnějších organizací na poli esportu nevyšel podle plánu. Společnost FaZe Clan je prvním rokem brána jako veřejná. Se vstupem na burzu a jednorázovým poplatkem jejich ztráta činila něco málo přes 1 miliardu korun.

Zaznamenali jsme 32 % meziroční nárůst sizků až na 1,5 miliardy korun hlavně také díky sponzorstvím,“ chlubí se FaZe, jejíž úspěch ale zastínila obří ztráta.

Společnost také odhalila, že dalším aspektem zvyšování jejich příjmů byly výhry v turnajích a vyšší poplatky za přestupy hráčů v lize. Na druhou stranu zmínila také fakt, že tvorba obsahu už pro ně není jednou z primárních činností. Fanoušci jsou zvědaví, jak se organizaci povede další roky.

V únoru například kvůli i kvůli ztrátě propouštěli FaZe velkou část zaměstnanců, což dle dalších zpráv ušetřilo až 17 % ročních nákladů.

Akcie FaZe pár dní zpět klesla na úplné dno - necelých 9 korun za akcii. Na tak nízké částce se držely více jak 30 dní, což alarmovalo burzu cenných papírů Nasdaq. FaZe tak mají 180 dní na to, aby akcie znovu dosáhla své hodnoty a minimální hranice 22 korun za akcii po dobu minimálně 10 dní. Pokud se tak nestane, FaZe hrozí vyloučení z americké burzy.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: FaZe Clan, finance