Přejít k hlavnímu obsahu

Ještě nedostal nerf? Jeden z nejlepších šampionů dál uniká vývojářům

31. 3. 2023 | 13:01 League of Legends Update hry
Preview následujícího patche v League of Legends s sebou přineslo i spoustu otázek. Jednou z hlavních je absence Malphita mezi nerfnutými šampiony. „Úlomek monolitu“ dál drtí toplane nejen v solo1, ale i na profesionální scéně. Nesmrtelný kus kamene frustruje miliony hráčů, kteří jen marně čekají na vysněný nerf.
Malphite
Malphite
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Matt Leung-Harrison alias Riot Phroxzon přišel s tradičním pohledem na blížící se patch v League of Legends. Buffy, nerfy i menší úpravy. To vše Riot odhalil.

Komunitu zaujaly především plánované nerfy. Příliš silní jsou podle vývojářů Rammus, Veigar nebo Olaf. Překvapivý může být nerf Lee Sina, jenž v soloQ nemá ani 50% win rate. Naopak jeden šampion hráčům v patch notes opravdu chybí.

Malphite má podle webu u.gg v Platině a vyšších divizích na toplane winrate 52,45%. Patří zároveň mezi nejhranější a nejbanovanější postavy ve hře. „Proč nedostává nerf?“ ptají se hráči.

Problémem není skálopevný toplaner není jen v soloQ, ale také v profesionálních zápasech. Z toplanerů, kteří byli picknuti minimálně v 90 hrách, má nejvyšší win rate, nejlepší KDA. Až v posledních týdnech si esportovci všímají Malphita, z nějž se stal jeden z top tanků.

Změny pocítí především profesionální jungleři. Kromě zmiňovaného Lee Sina se totiž Riot Games podívali na zoubek také Sejuani nebo Wukongovi. Péče se naopak dočkal Graves, jenž by se postupně mohl propracovat zpět mezi S-Tier junglery.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).