Přejít k hlavnímu obsahu

Ženská reprezentace jde do akce. Kdo se představí?

31. 3. 2023 | 18:28 Counter-Strike 2 Preview
Reprezentační cesta startuje. Ještě před mistrovstvím Evropy musí všechny ženské národní týmy ve státech, které nemají kvalifikaci, ale výběr sestavy kapitánem, odehrát tři přátelská utkání. Českou pětici čekají v pátek a neděli souboje se Srbskem, Nizozemskem a Španělskem. Všechny tři zápasy vám přineseme prostřednictvím živého vysílání na našem Twitchi.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Ženský CS:GO nároďák pod vedením Ljudmily „Miley“ Mikitové loni v kvalifikaci neuspěl proti silným výběrům Norska a Francie. Pro letošní rok si ale kapitánka zvolila stejné složení, jen s jednou dílčí změnou, takže se dá spoléhat i na lepší souhru. Hlavní oporou sestavy bude Justina „Týnka“ Ducká ze soutěže ESL Impact, chybět nebudou ani Barbora „Luny“ Staňová a Radmila „raduu“ Dolečková. Na pozici páté hráčky byla posunuta Tereza „Terez“ Sklenárová, Michaela „Mishulkaa“ Čáslavská bude tentokrát náhradnicí.

Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Foto: PLAYzone

Poprvé uvidíme ženskou reprezentaci v akci tento pátek od 21:00. Prvním ze tří soupeřů v přátelských utkáních bude výběr Srbska, který je papírově nejslabším vyzyvatelem. Souboj proti pětici Ivonica, S4NJ1CA, Hls, Cookaa, Schmetterling vám jako mediální partner českého národního týmu přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Za mikrofonem se můžete těšit na Marka „shadye“ Hovance a Přemka „huhy“ Malinu.

Přípravný program bude pokračovat v neděli, kdy se česká sestava od 18 hodin utká se silným Nizozemskem a následně vyzve Španělsko. Zatímco španělský výběr nenabízí to nejlepší možné složení, Nizozemsko působí opravdu nebezpečně. Čtveřici účastnic ESL Impact totiž doplňuje zkušená kapitánka Melania „Gina“ Mylioti. Přípravná utkání chystá i mužská reprezentace, více informací dodáme hned, jak to bude možné.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.