Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalé jádro eSuby se spojuje na Slovensku. Kdo doplní profesionální sestavu?

1. 4. 2023 | 17:01 Counter-Strike 2 Přestup
UNiTY se nedokázali kvalifikovat na Tipsport CS:GO Praha a získali tak větší prostor na přestavbu kádru. Ten první pod novým názvem v prvních týdnech totiž nezaujal a místo jeho většiny začalo vedení hledat náhrady. Po prvním oficiálním odchodu přichází první posila.
Levi a luko ještě v prosinci hráli za eSubu
Levi a luko ještě v prosinci hráli za eSubu
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY esports se v pátek večer oficiálně rozloučili s Petrem „WEAMO“ Rauchem, v týmu nepokračují ani Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Martin „creze“ Bagala, dvě stálice původní sestavy Dark Tigers. Tři zásahy do sestavy jsou vyústěním neúspěšného začátku roku a vyšších ambicí nové profesionální organizace.

První možné náhrady UNiTY začali testovat už v poslední otevřené kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha, kde ale neuspěli. Stejní hráči ale pokračovali nadále a v boji o postup do Y-Games PRO Series už se zaskvěli.

Tento postup následuje první oficiální podpis. Dres UNiTY bude oblékat ostřílený Lukáš „Levi“ Bouřa, bývalý hráč eSuby a ENTERPRISE, jenž dal slovenskému celku přednost před působením v eEriness. Jistota a žádné čekání u něj zvítězily. V jedné sestavě se tak opět potká trio, které reprezentovalo eSubu před třemi lety.

Už v únoru totiž pod křídla UNiTY zamířil Lukáš „luko“ Hrabčík, jenž s Levim loni na podzim vybojoval tři stříbrné medaile ze tří největších domácích soutěží. Po ukončení podpory profesionální sekce eSuby zůstali na ocet, zatímco tři jejich bývalí parťáci si rychle našli nový domov. Dominika „blogg1s“ Janitu dokonce čeká boj o první titul roku. Tím třetím do party, která s tímto duem zná z roku 2020, je Dominik „NIO“ Maxian.

Zbytek sestavy je prozatím neoficiální. S týmem už několik týdnů trénuje mladý talent Lukáš „luke“ Vánský a slovenský objev Tomáš „NITRO“ Kočik. Jestli oba skutečně v UNiTY podepíší, se zřejmě dozvíme už brzy.

Jak vypadá prozatímní sestava UNiTY?

 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa

 Slovensko Jozef „d0di“ Kiss – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.