Přejít k hlavnímu obsahu

Odplata za Svitavy. Entropiq usedá na trůn domácího League of Legends

1. 4. 2023 | 19:29 League of Legends Reportáž
Další napínavé finále Hitpoint Masters mezi Entropiqem a eSubou. Znovu se hrálo pět map. Tentokrát s odlišným výsledkem. V Brně pozvedli pohár pro vítěze nad hlavu hráči Entropiqu. V páté hře ukázali svou sílu a strhli vývoj vyrovnané série na svou stranu. Domácí scénu ovládli podruhé v historii.
Entropiq s trofejí pro vítěze
Entropiq s trofejí pro vítěze
Zdroj: Entropiqteam

Netrvá dlouho, i tak ale nabídla rivalita mezi Entropiqem a eSubou již několik vynikajících zápasů. Od příchodu jedné z mladších domácích organizací do Hitpoint Masters se oba celky utkaly ve všech třech finálových BO5 sériích. Před brněnskou bitvou bylo skóre vyrovnané.

Páteční boj začal lépe pro Entropiq. Výrazně. „Modrá krev"neměla na Summoner's Riftu proti silnému soupeři šanci. Pokud chtěla eSuba alespoň zdramatizovat sérii, musela zabrat. A to se podařilo na jedničku.

Karta se totiž rychle obrátila. Dvě následující hry zvládla nejúspěšnější organizace v historii tuzemského League of Legends výborně. Nebyly to tak jednoznačné zápasy jako v podání Entropiqu, ale přinesly dva body na konto eSuby.

Ty byly nakonec poslední. Entropiq se znovu dostali do ráže. Dva kvalitní výkony rozhodly o tom, že organizace podruhé ve své historii vyhrála finále Hitpoint Masters.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).