Přejít k hlavnímu obsahu

Ženská reprezentace má první výhru! Dnes ji ale čekají dvě náročné zkoušky

2. 4. 2023 | 17:46 Counter-Strike 2 Preview
Ženský národní tým v CS:GO oproti loňskému roku nezměnil své složení, jen do základní sestavy posunul dřívější náhradníci. Sehrané složení se při letošní premiéře ukázalo parádně a přehrálo Srbsko. V neděli večer ale čeká na českou pětici dvojice náročnějších soupeřů.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Ženskou CS:GO reprezentaci letos opět vede známá streamerka, analytička a hráčka Ljudmila „Miley“ Mikitová. Hlavní oporou sestavy je Justina „Týnka“ Ducká, která je vůbec první českou hráčkou v nejvyšší ženské soutěži ESL Impact, kde reprezentuje Team Spirit. Dvěma stálicemi jsou i Barbora „Luny“ Staňová a Radmila „raduu“ Dolečková, na pozici páté hráčky si v pátek odbyla premiéru Tereza „Terez“ Sklenárová

Národní tým, jenž v loňské kvalifikaci neuspěl proti silným výběrům Norska a Francie, vykročil na letošní reprezentační cestu přátelským utkáním proti Srbsku. Každý nároďák musí před kvalifikací odehrát tři duely a Srbky byly papírově nejslabším soupeřem z vybraného tria. Miley a spol. na Infernu vyhrály 16:8.

Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Foto: PLAYzone

Největší zkouškou pro českou pětici bude souboj s Nizozemskem, kterému se postaví v neděli od 18:00. Na druhé straně barikády se objeví čtyři hráčky z ESL Impact, Missy, Qiyarah, Nayomy a Maneschijnx, spolu se zkušenou kapitánkou Ginou. Od 19:30 pote bude následovat poslední duel proti Španělsku, které nastoupí ve složení MaMi.CM, Mariam, m1au, Aidy a quiet. Také tohle bude pro český tým dobrá prověrka.

Oba duely, stejně jako ten páteční, vám přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Za mikrofonem se můžete těšit na ostřílené duo Marek „shadye“ Hovanec, Přemek„huhy“ Malina. Program poté bude pokračovat zápasem mužského národního týmu, jehož detaily zveřejníme v nejbližších hodinách.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.