Přejít k hlavnímu obsahu

Tři turnaje najednou, tři šance na úspěch. Cloud9 dřou jako za starých časů

2. 4. 2023 | 14:07 Counter-Strike 2 Preview
Známou americkou organizaci Cloud9 v posledním roce reprezentuje ruská sestava, která po začátku války opustila Gambit Esports. V bývalém působišti vždy nadějnou sestavu zdobila vysoká aktivita, díky níž se na scéně vůbec prokousali takto vysoko. V těchto dnech si na tyto časy mohou zavzpomínat, protože nastupují v několika turnajích najednou a všude se jim daří.
HObbit a sh1ro
HObbit a sh1ro
Zdroj: Cloud9

Cloud9 nejsou partnerským týmem ESL ani BLAST Premier, takže je i přes jejich vysokou kvalitu je čas od času můžeme vidět v kvalifikacích a jiných turnajích nižší kategorie. Jen několik dní po druhém místu z ESL Pro League, největší dlouhodobé soutěže světa, se tak musejí na další velká klání vůbec probojovat.

Od středy Cloud9 bojují v BLAST Premier Spring Showdown, kde je ve hře jeden slot na jarním finále. Do Showdownu se ale museli dostat z RES Eastern European Masters, což byla vlastně kvalifikace na kvalifikaci. Pavoukem ale prochází jako nůž máslem a po dvou výhrách v neděli je od 19:30 čeká finále proti BIG.

Stejně tak by se rádi kvalifikovali na IEM Dallas, což je zatím jediný turnaj, který v barvách C9 ruská sestava opanovala. Tady se jim ale také daří na jedničku a už klepou na bránu postupu. Rozhodující zápas proti Astralis je čeká v pondělí 12:00, v případě zaváhání by ještě večer měli druhou šanci v Lower Bracketu.

Aby toho ale nebylo málo, tak ihned po duelu s Astralis je čeká grandfinále nového turnaje BetBoom Playlist Urbanistic. Proti lepšímu z dvojice MOUZ, FORZE si zahrají o 165 tisíc dolarů. Přesně takový grind přitom Cloud9 možná potřebují, na online turnajích by se mohli vrátit do starých časů, aby byli ještě lepší.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.