Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko porazilo Česko! Ženská reprezentace má naopak vítěznou bilanci

3. 4. 2023 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Uplynulý víkend dal odpočinout od Tipsport CS:GO Praha a ke slovu se přihlásily reprezentace. Ve třech utkání se představila česká ženská pětice, ta mužská poté vyzvala Slovensko na pikantní derby. Každý stát musel odehrát určitý počet přátelských utkání, jaké byly výsledky?
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

Reprezentační program začal pátečním duelem ženského výběru proti Srbsku. Ten vyšel sestavě ve složení Miley, Týnka, terez, Luny, raduu dokonale, výhra 16:8 proběhla ve vysokému i týmové kvalitě.

Druhý soupeř už ale v neděli večer byl úplně jiného kalibru. Nizozemsko sice nastoupilo s náhradnicí, ale po všech stránkách bylo herně o krok napřed a dotáhlo to k hladké výhře 16:9. Posledním soupeřem české pětice bylo Španělsko, které během drtivé první poloviny vedlo už o 10 bodů, ale české holky se nenechaly zastrašit a předvedly fenomenální comeback. Především díky 26 fragům Týnky zvítězilo Česko 16:14.

Žezlo na závěr převzal mužský tým, jehož složení se kvůli změnám v itineráři lepilo na poslední chvíli. Derby proti Slovensku, jenž nasadilo kompletní sestavu pro reprezentační turnaje, si nenechali ujít Max „SHOCK“ Kvapil a Simon „KWERTZZ“ Horák ze SINNERS a loňští spoluhráči z mistrovství Evropy – Josef „MoriiSko“ Maurenc, Lukáš „Levi“ Bouřa a Dominik „blogg1s“ Janita, který mohl vyzvat kolegy ze Sampi.Tipsport.

Série začala mapou Ancient, kde se český výběr dostal do rychlého vedení 9:2. Slovensko ale ještě před změnou stran dokázalo snížit stav a ve druhé polovině dokonce otočit skóre. Česko se dokázalo ještě dostat do vedení 14:13, další bod už ale nepřidalo. Tomáš „fino“ Bebjak, jakožto pátý do party ke čtyřčlennému jádru Sampi, dovedl slovenský tým 31 zářezy na kontě k vedení v sérii. Pokus o srovnání přišel na Mirage.

Česká reprezentace se dokázala vzpamatovat z nezvládnuté koncovky a opět jí lépe vyšla první polovina. Jízda pokračovala po změně stran, vedení 13:9 bylo opět nadějné. Slovensko se ale vzchopilo, podobně jako na Ancientu, a jakmile se konečně rozjel Erik „The eLiVe“ Sith, tak v plné síle opět dokázali otočit průběh zápasu. Série sedmi bodů v řadě dovedla Slovensko k výhře 16:13, na rozhodující mapu Nuke tedy nedošlo.

Přátelská utkání jsou za námi a vše teď směřuje k mistrovství Evropy. Regionální kvalifikace na mistrovství světa proběhnou za několik týdnů, do té doby se bude finalizovat česká mužská reprezentace. Dá se očekávat, že bude vycházet z toho nejlepšího, co domácí scéna nabízí a co budete moci vidět ve víkendovém play-off Tipsport CS:GO Praha. Ženská pětice je naopak už kompletní a může se sehrávat naplno.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.