Přejít k hlavnímu obsahu

Češi v Evropě. Dlouhé roky se nedaří, prolomí tuzemská špička smůlu?

4. 4. 2023 | 10:10 League of Legends Preview
Entropiq a eSuba. V posledních letech dva nejlepší domácí mančafty na jaře znovu ovládly nejvyšší českou soutěž v League of Legends a postoupily na European Masters. Srovnání nejlepších celků evropských regionálních soutěží začíná v úterý 5. dubna. A los pro Entropiq a eSubu nevypadá zle.
Entropiq na Hitpoint Masters
Entropiq na Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint

Znovu vyšlou Hitpoint Masters do Evropy Entropiq a eSubu. Dva nejlepší tuzemské týmy posledních let se konečně pokusí prosadit z kvalifikační fáze turnaje a postoupit do main stage.

Každý mančaft čeká ve skupině Play-In šest utkání. Ve čtyřčlenných skupinách se utká dvakrát každý s každým. Nejlepší dva z každé skupiny postoupí do kvalifikačního BO3 zápasu. Vítěz projde do hlavního turnaje, kde už čekají ty nejlepší evropské regionální celky.

Entropiq byl jako vítěz tuzemské soutěže nasazen do třetího výkonnostního koše. Proti sobě vyfasoval Partizan Esports (Balkán), RA'AD (Arábie) a Verdant (severní Evropa). Pro všechny tři celky jde o první účast na EUM za poslední dva roky.

Zápasy českých týmů
DenČasTým A Tým B
Úterý17:00Entropiq:Partizan
Úterý18:00aNC:eSuba
Úterý19:00eSuba:WLG
Úterý20:00RA'AD:Entropiq
Úterý22:00eSuba:Diamant
Úterý22:00Verdant:Entropiq
Středa18:00eSuba:Diamant
Středa18:00Verdant:Entropiq
Středa19:00RA'AD:Entropiq
Středa20:00eSuba:WLG
Středa21:00Entropiq:Partizan
Středa22:00aNC:eSuba

Esuba se ocitla ve čtvrtém koši mezi nejhoršími týmy.  Nejlepší by podle nasazení měli být aNc Outplayed, italští bojovníci, kteří se s českým týmem potkali během všech svých účastní na European Masters. V loňském roce byli po tiebreakeru vyřazeni právě eSubou. Ve skupině C se budou rvát i balkánští Diamant Esports a řečtí We Love Gaming Esports.

První zápas odehrají Entropiq v úterý od 17:00, eSuba nastoupí v 18:00. Zápasy českých celků budou vysílány živě na Twitch kanále Hitpointu.

ERL Ranking

Neoficiální hodnocení regionálních týmů v EMEA. Do ERL Rankingu se započítávají poslední čtyři splity. Ze dvou skupin, ve kterých se nachází české týmy, si vede nejlépe eSuba. Se 3,5 body se drží na 31. příčce. Entropiq je 40., ve své skupině nejvýše postavený.

Los (ERL Ranking)
Skupina CSkupinaD
 Itálie aNc Outplayed (#35) Česká republika Entropiq (#40)
 Evropa Diamant Es. (#57) Evropa Partizan (#57)
 Česká republika eSuba (#31) Saúdská Arábie RA'AD (#57)
 Řecko WLGaming Es. (#53) Evropa Verdant (#57)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).