Přejít k hlavnímu obsahu

Žádný CZ/SK tým ve světové TOP 100? Přelomový den se neúprosně blíží

3. 4. 2023 | 20:04 Counter-Strike 2 Žebříček
2 roky, 5 měsíců a 15 dnů. Tak dlouho trvá nepřerušená série, jak dlouho se SINNERS nebo jakýkoliv jiný český či slovenský tým drží v nejlepší světové stovce. Brzy už to ale platit možná nebude. Hříšníci totiž spadli o dalších 16 míst a neúprosně se blíží vypadnutí.
SHOCK a ZEDKO
SHOCK a ZEDKO
Zdroj: SINNERS Esports

Hubert „CaNNiE“ Ludwig střílel za SINNERS, Josef „MoriiSko“ Maurenc reprezentoval Eclot Gaming a Entropiq podporovali CS:GO teprve dva měsíce. Tak nějak vypadala tuzemská scéna v moment, kdy se hříšníci vrátili do TOP 100 a od té doby z ní dodneška nevypadli. V ten moment je doprovázel i tehdejší Eclot.

Od 19. října 2020 uplynulo 897 dní, k tisícovce dní s česko-slovenským celkem v nejlepší světové stovce se možná nedostaneme. Zatímco na začátku roku 2022 měla naše scéna šest různých sestav ve světové TOP 100 dle portálu HLTV.org, krátce po konci prvního kvartálu roku 2023 tam možná brzy nebude ani jeden.

Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Foto: PLAYzone

Začátek letošního roku je pro CZ/SK týmy pomalejší, nikomu se nedaří naskočit na vítěznou vlnu a drtit jeden HLTV turnaj za druhým. Dynamo Eclot vypadlo z elitní stovky před třemi týdny, dnes se k tomu přiblížili také SINNERS. Pádem o 16 pozic se propadli na 90. místo, tak nízko byli naposledy v říjnu 2020.

Navázat na dřívější neuvěřitelnou aktivitu se zdá být nemožné, oba zmíněné české celky dlouhodobě patřily mezi nejaktivnější týmy z celého světa. Důležitým zlomem ale může být tento víkend, kdy se uskuteční play-off Tipsport CS:GO Praha. Vrcholný český turnaj samozřejmě na světovém portále nebude chybět.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.