Přejít k hlavnímu obsahu

Už žádné výmluvy. Všichni agenti mají v Counter-Strike 2 stejnou velikost hitboxů

5. 4. 2023 | 13:31 Counter-Strike 2 Zajímavost
Přidání agentů do CS:GO vyvolalo koncem roku 2019 velkou kontroverzi. Některé byly v určitém prostředí hůře vidět a považovaly se v podstatě za pay-to-win. Druhým problémem byly nesjednocené modely hitboxů, což se Valve rozhodlo v Counter-Strike 2 konečně vyřešit.
Hitboxy
Hitboxy
Zdroj: Valve

Rozdílní agenti terorizují naše hry už tři a půl roku. Na turnajích je sice neuvidíte, protože jelikož neexistuje příkaz na jejich zakázání, musely zakročit gentlemanské dohody či jasné verdikty od organizátorů. V matchmakingu, na FACEITu a podobných službách ale má řadový hráč smůlu, pohled Valve na věc je zřejmý.

Jedním z důležitých aspektů, proč jsou agenti problematičtí, jsou rozdílné hitboxy, jak bylo krátce po jejich přidání dokázáno. Tenhle problém bude ale v CS 2 vyřešen. Již nyní se podařilo odhalit, že v nové verzi Counter-Striku se tvar částí modelů změní z krabicového na kapslový a všechny již budou totožné.

Jak ukazuje tato srovnávací tabulka, tak nejvíce problémoví agenti byli The Professionals, jejichž hitbox hlavy musel být zvětšen o neuvěřitelných 19,73%. Všechny skiny v oblasti hlavy byly zvětšeny o 4 až 20 procent, zatímco krk byl zmenšen o 13,5 až 28,5 procenta. Střílet hlavy tak bude nejen pocitově jednodušší. Mírného zmenšení se dočkaly také kotníky a ruce, což je zřejmě důsledek změny tvarů jednotlivých hitboxů.

Valve u pokračování legendární FPS série ukazuje, že jim na Counter-Strike 2 záleží. Tohle je další z kroků, po kterém hráči volali. Teď už jen doufat, že do beta verze pozvou další vlnu hráčů a přidají další mapy.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.