Přejít k hlavnímu obsahu

První otevřeně pansexuální postava. Nový Overwatch hrdina Lifeweaver bude rád flirtovat

5. 4. 2023 | 16:27 Overwatch Zajímavost
Téma genderu se v poslední době čím dál častěji promítá v herní sféře a průmyslu. Genderové obsazení v Overwatch 2 je možná jedním z nejrozmanitějších, na které ve známých titulech narazíte. Blizzard jako zastánce queer komunity udělal další krok. Přišlo veřejné oznámení, že nejnovější hrdina Lifeweaver je první otevřeně pansexuální postava hry.
Lifeweaver
Lifeweaver
Zdroj: Blizzard Entertainment

V minulosti byla sexualita některých hrdinů vyzrazena prostřednictvím různých tradic. Pamatujeme také doprovodné komiksy, které utvářely příběhy, jak digitálně, tak na klasických stránkách. Například takový Tracer: Reflections z roku 2016 odhalil, že má Tracer lesbický vztah. Komiks zobrazoval hrdinku, jak se líbá se svou přítelkyní Emily.

Blizzard také potvrdil, že Soldier: 76 je gay v návaznosti na vydanou povídku. Se Soldierem a Tracerem se Blizzard záměrně snažil zdůraznit další charakteristiky hrdinů, než odhalil jejich sexualitu. Jenže s 37. hrdinou hry chtěli vývojáři zvolit jiný přístup, stejně jako nedávno zvolili Riot Games se K'Santem

Gavin Jurgens-Fyhrie, hlavní narativní designér Overwatch, v rozhovoru uvedl, že tým vedl diskuse s lidmi, aby se ujistil, že vývojáři přistupují k Lifeweaverově sexualitě vhodně . A přitom si uvědomili, že zásadním prvkem bude otevřenost. „Reprezentace byla pro tento tým vždy důležitá a hledali jsme způsob, jak to vyjádřit více,“ prozradil. „Uvidíte, že se to odráží jak v jeho herních linkách, tak v jeho rozhovorech a dalších materiálech.“ Pansexualita je sexuální orientace charakterizovaná silnou přitažlivostí, romantickou láskou nebo sexuální touhou k lidem bez ohledu na jejich pohlaví nebo genderovou identitu.

Lifeweaver
Lifeweaver
Zdroj: Blizzard Entertainment

Nejen, že otevřenost byla kritická, ale Jurgens-Fyhrie dodal, že pro ty, s nimiž Blizzard konzultoval, bylo důležité, aby Lifeweaverova sexualita byla víc než jen nálepka – a hráči to uvidí ve způsobu, jakým interaguje s ostatními hrdiny ve hře. Hlavní designér totiž podotknul, že bude tak trochu flirtovat a hráči to uvidí v předzápasovém dialogu mezi pohlednou postavou s květinovou tématikou a ostatními.„Jsem velmi šťastný, že mohu říci, že je to něco, co bude hlavní součástí jeho postavy ve hře,“ řekl Jurgens-Fyhrie. „Uvidíte to vyjádřené v rozhovorech s jinými hrdiny. Nechci prozrazovat žádné spoilery, ale bude tam nějaké flirtování.“

Navzdory tvrzení, že nechce zkazit žádná překvapení, tak bylo potvrzeno, že existuje alespoň jedna postava, která bude brát Lifeweaverovo flirtování vážněji než jiné. Buďte tedy ve střehu 11. dubna ve svých herních lobby. Téměř jistě bude ve většině z nich Lifeweaver, který bude navazovat kontakt s jiným hrdinou. O koho jde, se brzy dozvíme.

Zdroj: Dotesports
Štítky: Overwatch 2, Gender
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.