Přejít k hlavnímu obsahu

Tenhle prank nevyšel. Americký youtuber byl postřelen, leží v nemocnici

5. 4. 2023 | 17:28 Kauza
21letý Tanner Cook, youtuber s přibližně 40 tisíci odběrateli, byl na předměstí Washingotnu postřelen. Tvůrce, jež se na internetu prezentuje především pranky, byl při svém dalším pokusu trefen zbraní do břicha. Momentálně leží v nemocnici. Podle rodiny by měl být v pořádku.
Youtube byl postřelen
Youtube byl postřelen
Zdroj: WUSA-TV/Loudoun County Sheriff's Office

Další neúspěšný pokus o prank měl málem fatální následky. Mladý Tanner Cook se pokoušel napálit jednoho z náhodných kolemjdoucích, nevybral si ale pro svůj vtípek ideální oběť. Zatímco Cooka natáčel jeho kamarád, byl 21letý Američan postřelen.

V nákupním centru se pokoušel o prank na 31letého Alana Colieho. Ten už měl v minulosti problémy se zákonem a jeho reakce na Cookův pokus byla  ostrá. Postřelený youtuber zranění přežil a musel se podrobit operaci poté, co ho záchranáři v kritickém stavu převezli do nemocnice.

Cook už se vyjádřil pro stanici WUSA. Ve videích údajně hodlá pokračovat, jelikož je to jeho životní vášeň. Střelba jej podle všeho neodradila od opakování podobných žertíků.

Dřívější problémy

Na nadávky a negativní reakce je Cook zvyklý. Na svém YouTube kanále Classified Goons provedl množství pranků, které se obětem nelíbily.

V autech taxikářů předstíral, že bude zvracet, vydával se za falešného pracovníka supermarketu nebo schválně z blízké vzdálenosti natáčel cizí lidi. Často je na Cooka zavolána policie, nikdy ale situace neeskalovala tolik jako nyní.

U dřívějších videí převládají vesměs pozitivní komentáře, kde se lidi u Cookových pranků baví. Poslední příběh se však stal virálním také mimo běžné diváky jeho tvorby a ti vyjádřili svůj nesouhlas s Cookovým chováním. Pranky jsou především v posledních měsících vnímány veřejností velice negativně.

Štítky: Youtube, střelba
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).