Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěch? Jen poloviční. Esuba postoupila, druhý domácí celek v Evropě končí

6. 4. 2023 | 00:33 League of Legends Reportáž
První dva dny Play-In European Masters rozhodly o osmi týmech postupujících do rozhodujících BO3 sérií. Jedním z nich je eSuba, která jako nejníže nasazený celek vyhrála pět ze šesti utkání a je blízko hlavního turnaje. Entropiq se s evropskou konkurencí nevypořádal dobře a skončil stejně jako v létě poslední.
eSuba na finále Hitpoint Masters
eSuba na finále Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint (s povolením)

Slušný začátek a parádní finiš. Skupinová fáze kvalifikace European Masters se eSubě povedla parádně. Od prohry ve druhém zápase vyhrála „modrá krev“ všechna čtyři utkání.

Úspěšná odplata proti ⁠WLGaming Esports znamenala jistotu top 2, v případě vítězství nad aNc Outplayed mohla eSuba dokonce na první místo. Honba za vítězstvím ve skupině C  byla nakonec úspěšná. O místo na hlavním turnaji se český celek utká s tureckými Papara SuperMassive.

Smutný konec

Entropiq, nejlepší mančaft jarního splitu Hitpoint Masters, v evropské konkurenci znovu pohořel. Mezinárodní sestava předního domácího League of Legends celku nenavázala na kvalitní výkony z české ligy.

Ze šesti her v základní skupině zvládl Entropiq jen jedinou. Kromě vítězství nad RA'AD se ambiciózní organizace neradovala ani jednou. Se skóre 1-5 skončila na čtvrté příčce.

Rozhodující zápas eSuby proti tureckému týmu Papara SuperMassive můžete sledovat v pátek od 17:00 na Twitch kanále Hitpointu. Pokud eSuba zvítězí, dostane se poprvé po třech letech do hlavní fáze European Masters.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).