Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr světa pokořen! Český celek šokoval turecké hvězdy a postoupil

8. 4. 2023 | 16:24 League of Legends Reportáž
Po losu rozhodujících zápasů skupinové fáze byla eSuba velikým outsiderem. Papara SuperMassive patřili mezi hlavní kandidáty na postup do hlavního turnaje. Jenže česká organizace turecký mančaft překvapila a po třech mapách mohla slavit. Nikdo to nečekal. Esuba to ale zvládla a je v top 16.
eSuba na Hitpoint Masters
eSuba na Hitpoint Masters
Zdroj: eSuba

Znovu se ukázalo, proč je eSuba nejúspěšnější organizací v historii tuzemské scény. Kromě česko-slovenského League of Legends se „modrá krev“ dokáže prosadit i v Evropě. I když byla mezi papírově nejhoršími mančafty, dokázala se prodrat až do EMEA Masters.

Prvním krokem byla úspěšně zvládnutá skupina Play-In. Ze šesti zápasů prohrála eSuba jediný, svou cestu ve skupině C završila čtyřmi výhrami a tím pádem i prvenstvím.

Následný los ale nebyl k českému týmu přívětivý. O postup se totiž musel porvat s tureckými Papara SuperMassive. Třetí celek TCL v čele s Kang „Haru“ Min-seungem měl minimálně postoupit do hlavní fáze. Už dvě prohry ve skupině byly překvapením, které se ale nerovná tomu z play-off.

První mapa skončila lépe pro PSM. Esuba se ale nenechala odradit a do druhého mače nastoupila obezřetně. Nenechala turecký celek utéci, v mid game pak obrátila hru ve svůj prospěch. Otočku završil Daniel „DANY“ Novák pentakillem.

Třetí hra už byla o poznání akčnější. A byla to eSuba, která diktovala tempo. Po dvaceti minutách vedla o šest tisíc goldů. Ve 35. minutě už eSuba bušila na Nexus soupeře a slavila historický postup.

Cesta stříbrného celku Hitpoint Masters pokračuje v úterý 11. dubna. Ve skupině se eSuba postaví LDLC OL, Orbit Anonymo a Unicorns of Love Sexy Edition.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).