Přejít k hlavnímu obsahu

Třikrát sláva! České a slovenské hvězdy nebudou chybět na posledním CS:GO Majoru

10. 4. 2023 | 08:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Adam „NEOFRAG“ Zouhar, David „frozen“ Čerňanský i Martin „STYKO“ Styk to dokázali! Utekli hrobníkovi z lopaty, zvládli čtvrté i páté kolo swissu a zahrají si na posledním Majoru v Paříži.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Jako první dokonal heroickou cestu Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Proti Falcons se sice nedostal do zelených čísel, ale týmovým výkonem OG předčili soupeře. Francouzskou naději tak čeká pouze Last Chance Qualifier, kde musí uspět na úkor pěti silným oponentům. Česká hvězda si na Majoru zahraje podruhé v kariéře, postup je o to cennější, že OG museli zvrátit nepříznivý stav 0-2 a ve swissu vyhrát třikrát v řadě.

O pár hodin později se mohl radovat také David „frozen“ Čerňanský. Jeho MOUZ taktéž nezvládli své dva BO1 duely, ale v BO3 střetnutích ukončili šance dvou světových gigantů. Po vyřazení Virtus.pro si v pátém kole počíhali také na nedávného vítěze Intel Grand Slamu FaZe Clan. Ten je tak vůbec nejpřekvapivějším týmem, který bude usilovat o poslední šanci. Na slovenského střelce čeká už čtvrtá účast na Majoru.

Nádherný den uzavřel Martin „STYKO“ Styk. Apeks měli taktéž po třech kolech bilanci 1-2, vyrovnané zápasy však dávaly naději na lepší zítřky. A ty skutečně přišly. Sobotní výhra nad Sprout byla suverénní, jejich posledním soupeřem byli B8. První mapa došla až do třetího prodloužení, Apeks se ale nedali a druhá mapa už byla poklidného rázu. Zkušený slovenský borec si na Majoru zahraje už za čtvrtý různý tým.

V rozhodujících zápasech o postup nebyl ani jeden ze tří českých a slovenských reprezentantů tahounem svého celku, celkově si ale frozen, NEOFRAG i STYKO zažili povedený turnaj a byli důležitým pilířem na cestě pro letenku do Paříže. Apeks vybudovali parádní strukturu a MOUZ navazují na semifinálové tažení z Ria de Janeira, OG naopak dlouhodobě bojují s absencí kapitána. Nikolaj „niko“ Kristensen se ale neztratil.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.