Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá řada seriálu Arcane ze světa League of Legends se blíží. Dočkáme se ještě tento rok?

10. 4. 2023 | 18:35 League of Legends Rozhovor
Představení Arcane předčilo očekávání a série inspirovaná populárním titulem se stala naprostým hitem. Takovým, že to nikdo z Riot Games nečekal. Práce na druhé sezóně tak začaly později, takže si fanoušci budou muset na pokračování počkat. Výměnou za kvalitu by to ale stát mělo, že?
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games

První sezóna, jak již bylo zmíněno, byla obrovským úspěchem pro Riot Games i Netflix. Pořad číslo jedna na streamovací platformě za měsíc listopad 2021 vzbudil chválu za svou přitažlivost pro náhodné diváky i oddané fanoušky LoLka. První série vymetla všech devět cen, na které byla v tom roce nominována na Annie Awards. Vyhrála Vynikající animovaný program na Emmys a je považována za jednu z nejlepších adaptací videoher všech dob.

Kdy se ale konečně dočkáme druhé řady? Generální ředitel Riot Games Nicolo Laurent 7. dubna potvrdil, že pokračování seriálu je v současné době ve fázi příprav. Vysvětlil totiž, že Riot „nevěděl, jestli seriál sklidí úspěch, takže chvíli počkal.“ Laurent ale prozradil, že již viděl třetí epizodu z oné očekávané série, přičemž komentoval, že letos určitě vydání nebude.

Kdyby prý Riot věděl, že první sezóna bude tak úspěšná, začal by s přípravou druhé sezóny mnohem dříve. Proto jsme se oficiálně dozvěděli o oznámení pokračování až na konci první série, tedy v listopadu 2021. Tehdy Laurent řekl , že Riot byl „odhodlaný pro několik sezón Arcane a diváci nebudou muset čekat šest let“, což je doba, jak dlouho údajně vznikala první sezóna.

Nejnovější prohlášení tedy naznačuje, že vydání v roce 2024 je nejpravděpodobnější. Stále ale neexistuje žádné potvrzené datum vydání.

Příběh druhé sezóny Arcane je sice neznámý, měl by se i nadále točit kolem Piltoveru a Zaunu. To však neznamená, že další regiony Runeterry nebudou ve druhé sezóně prozkoumány. Možná zabrousíme i do dalších regionů jako Noxus a Demacie?

Zdroj: bilibili
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.