Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO jako hráčský vzor. Inspiroval 12letého hráče, dnes je on sám jeho fanouškem

12. 4. 2023 | 07:45 Counter-Strike 2 Příběh
Evropská RMR skupina A napsala krásný příběh kolem ukrajinské scény. Martin „STYKO“ Styk před šesti lety postoupil na svůj první CS:GO Major, ELEAGUE Atlanta, a právě v této době vznikla fotka s Artemem „r1nkle“ Morozem. Tehdy dvanáctiletý mladík za STYKEM přišel jako fanoušek, aniž by tušil, že jejich cesty se střetnou přesně za šest let ve stejném typu turnaje.
STYKO a r1nkle
STYKO a r1nkle
Zdroj: Instagram STYKOcsgo

Éra HellRaisers byla pro české a slovenské fanoušky krásná. Když se jim na třetí pokus podařilo postoupit na vysněný Major, Tomáš „oskar“ Šťastný už sice v týmu nepůsobil, ale Martin „STYKO“ Styk s Patrikem „Zero“ Žúdelem stále ano. Jedním z obdivovatelů ukrajinské organizace byl i 12letý Artem „r1nkle“ Moroz. Mladý CS:GO hráč si při příležitosti SL i-League StarSeries Season 3 přišel za slovenským hráčem pro fotku.

Tu nyní ukrajinský mladík vyhrabal z archivu u příležitosti souboje se Stykovým současným týmem Apeks o postup na BLAST.tv Major. Za ty roky se r1nkle dostal na podobnou hráčskou úroveň a s týmem B8 v Kodani získal skalpy velikánů jako MOUZ nebo Major šampionů z Virtus.pro. STYKO jej sice dokázal v klíčovém duelu porazit, ale po zápase za dnes 18letým hráčem přišel, objal jej a připomněl mu situaci z dřívějška.

„Kdysi byl mým fanouškem, teď jsem jeho fanouškem já,“ napsal přesně o šest let po žádosti o fotku na svůj Instagram, kde přiložil obě fotky. „Odehrál jsi skvělý turnaj a já vím, komu budu fandit v Last Chance kvalifikaci o postup na Major,“ vzkázal r1nklovi. „Budiž to pro všechny připomínkou, že roky tvrdé práce, trpělivosti a víry ve své umění přinesou výsledky. Nezáleží na tom, co děláte,“ promluvil k širší veřejnosti, nejen CS:GO fanouškům.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.