Přejít k hlavnímu obsahu

Neskutečné prokletí. Tým finské hvězdy prohrál 20x v řadě na jedné mapě!

12. 4. 2023 | 11:37 Counter-Strike 2 Zajímavost
Neuvěřitelnou sérii zažívá finský tým JANO. Pětice v čele s někdejší hvězdou Aleksim „allu“ Jallim totiž prohrála už dvacet zápasů po sobě na mapě Inferno. Zbaví se někdy této kletby?
Aleksi „allu“ Jalli
Aleksi „allu“ Jalli
Zdroj: HLTV.org

Organizace JANO Esports vznikla jako AHJO Esports v polovině roku 2021, na evropskou mapu se ale dostala až o rok později, když po rebrandu naverbovala tým temp. Sestava plná známých finských jmen ale doposud nenaplnila své ambice a na světovém HLTV žebříčku se nevyšplhala výše než na 69. pozici.

Pozornost si JANO získávají především díky Aleksimu „allu“ Jallimu, někdejšímu 19. nejlepšímu hráči světa. Ten právě tady našel svůj domov po konci v ENCE, s nimiž to před postupným rozkladem dotáhl až do finále Majoru. Finská scéna na následovníky od té doby čeká a nevypadá to, že by jím mohli být právě JANO.

5k AWP
5k AWP
Foto: PLAYzone

K posunu na světovém žebříčku budou Finové muset vylepšit svůj map pool. Jejich perma banem je Vertigo, ale soupeři mnohem více využívají jejich slabého Inferna. Ačkoliv ze začátku týmové existence na něm vyhrávali, 11. prosince započala neuvěřitelná série 20 proher v řadě. Jde přitom o druhou nejhranější mapu.

Porážka na Infernu je přitom i jedním z důvodů, proč aktuálně allu a spol. nebojují o postup na Major. Právě na něm totiž podlehli iNation v rozhodujícím kvalifikačním zápase. Je navíc pozoruhodné, že v mnoha případech, kdy si soupeř Inferno nevybere, jej nechají ve hře na decider. Nejspíše si stále věří, že sérii zlomí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.