Přejít k hlavnímu obsahu

96 let? Žádný problém. Páreček důchodců ovládl herní turnaj ve Francii

13. 4. 2023 | 10:45 Zajímavost
Možná si pamatujete, že Wii bylo prodáváno jako konzole pro každého. Zdá se, že toto motto má stále svou váhu. O víkendu se totiž starší pár z domova důchodců zúčastnil turnaje
v rámci velkolepé akce Gamers Assembly.
Jeanine a Gilbert
Jeanine a Gilbert
Zdroj: Gamers Assembly

Devadesáti šestiletá Jeanine a osmdesáti pětiletý Gilbert jsou rezidenti francouzského domova důchodců. Na rozdíl od některých svých vrstevníků ale stále ukazují svého sportovního ducha.

Dvojice se o víkendu vydala soutěžit, a jako reprezentace svého domova důchodců zamířili na Wii Bowling turnaj v rámci Gamers Assembly, největší francouzské LAN párty. Wii Bowling byla samozřejmě jednou z mála miniher zahrnutých do Wii Sports, titulu, který byl svého času uveden na trh spolu s konzolí.

Někoho možná šokoval pouze fakt, že se mezi účastníky objevil pár takto vysloužilého věku. Jeanine a Gilbert si ale z toho nic nedělali a celou soutěž dotáhli do vítězného konce! Dav ani moderátor se neudrželi. Na videu je vidět, jak 96letá babička provádí svůj finálový vítězný pokus, ve kterém vyšle dokonalý úder.

Další klip zase ukazuje, jak dvojice přebírá ocenění, nádherně stylizované jako dálkové ovládání Wii vynořující se z kuželky. Na hraní her, soutěžení nebo následování svých snů nejste nikdy staří!

Zdroj: @JakeSucky
Štítky: Wii, zajímavost
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.