Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE: Prozatímní zklamání doma i v zahraničí. Vydrží do Bratislavy?

13. 4. 2023 | 13:23 Counter-Strike 2 Reportáž
Lonští šampioni Sazka eLEAGUE před letošní sezónou překopali celý kádr. Posbírali, co zbylo, a na papíře vypadal kádr konkurenceschopně. To koneckonců potvrdil i rozstřel před Tipsport CS:GO Praha, kterým ENTERPRISE prošli bez jediné prohry. Od té doby se ale týmu nedaří.
CS:GO sestava ENTERPRISE
CS:GO sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Zahraniční hvězdy, kapitán Erik „The eLiVe“ Sith i ostřílený Robert „manguss“ Kasper dali po konci loňské sezóny ENTERPRISE sbohem. Bylo tak jasné, že musí přijít kompletní přestavba. Tu si vzal na starost Michal „leckr“ Kadlíček, který přišel jako volný hráč, což je stejný případ jako u všech ostatních tří nových tváří.

I když poskládali sestavu v podstatě jako poslední ze všech, tak na první dojem nepůsobila vůbec špatně. Kombinace kvalitních střelců a zkušeného kapitána dávala na naději na pokračování úspěšné éry. Tohle tvrzení následovala vydařená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha, první velký turnaj domácí sezóny, kde poměrně jednoznačně přehráli i SINNERS. Ve skupinách ale žádnou další výhru nepřidali a ihned vypadli.

Příliš úspěšná nejsou ani tažení Evropou. Postoupit totiž nedokázali ani z jedné uzavřené kvalifikace do CCT Central Europe, kde však, na jejich obranu, nepodlehli žádným neznámým týmům, ale ve většině případů zavedeným celkům z TOP 100. V Elisa Invitational Spring Contenders aktuálně mají bilanci 1-2 a nejlépe se jim vede v EU Pro League, kde postoupili do play-off. Právě tady by se mohli odrazit k lepším zítřkům.

Dalším vykřičníkem pro novou sestavu, která spolu oficiálně hraje něco přes dva měsíce, bylo neúspěšné vystoupení v Y-Games PRO Series – domácí soutěži s mezinárodním přesahem. Po úvodní výhře nad EC Brugge totiž dvakrát prohráli a čeká je Last Chance Stage. Právě tohle je přitom pro ně soutěž ušitá na míru.

Na rozdíl od Entropiq, na jakékoliv změny je nejspíše ještě brzo. Dalším důležitým ukazatelem bude Tipsport CS:GO Bratislava, jenž proběhne na konci jara. Pokud by do té doby neprorazili v Evropě a nepodařilo se jim uspět ani tady, tak už se o změnách bude dát hovořit. Otázka je, kde brát posily? ENTERPRISE by mohli být závislí na změnách u konkurence, pokud chtějí pokračovat s CZ/SK soupiskou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.