Přejít k hlavnímu obsahu

Následující Mafia by mohla přijít i s multiplayerem! Co se chystá?

14. 4. 2023 | 11:21 Gaming
Studio Hangar 13 připravuje půdu pro další díl legendární série Mafia. Čtvrté pokračování by se mělo věnovat příběhu Dona Salieriho, jedné z hlavních postav vůbec první hry z roku 2002. Společnost stojící za vývojem další pecky hledá na LinkedInu posilu do týmu, přičemž nepřímo odhaluje připravované novinky jako multiplayer nebo stealth.
Mafia - Definitive Edition
Mafia - Definitive Edition
Zdroj: Steam (s povolením)

Hlavní designér AI. To je název pozice, jež se objevila na LinkedIn účtu firmy Hangar 13. Nový pracovník bude podle všeho pracovat na „vzniku AI systémů, archetypů a chování od prototypu až do vydání dalšího pokračování franšízy Mafia“.

Inzerát kromě toho prozrazuje i novinky, jež by se měly v nové Mafii objevit. A máme se na co těšit!

Hlavním tahákem by mohl být multiplayer. Hangar 13 totiž na pozici hlavního designéra umělé inteligence hledá posilu, jež bude mít zkušenosti s „AAA tituly, hrami pro více hráčů a/nebo s live service designem“.

Příběh je sice hlavním tahákem her ze série Mafia, kvalitní multiplayer by však posunul titul na další úroveň. V minulosti už se online hraní v Mafii objevilo. Jediným způsobem však bylo nainstalování módů, oficiální cesta neexistovala.

Hangar 13 zdůrazňuje práci s umělou inteligencí. Má zajistit poutavý stealth i boj a vývoj (non)combat NPC. Posila má také „navrhnout nový archetyp, který odpovídá vizi Mafia“.

Již zmiňovaný příběh se bude údajně podle leaků točit kolem Dona Salieriho. Měli bychom si projít začátky hlavy legendární rodiny, jež se proslavila především v prvním dílu, zároveň však byla součástí i úspěšného pokračování.

Štítky: Mafia, Mafia 4
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).