Přejít k hlavnímu obsahu

Známe účastníky Majoru v Paříži. Kdo na rozlučce se CS:GO (ne)bude chybět?

16. 4. 2023 | 09:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Náročná kvalifikace je u konce a my známe kompletní obsazení posledního CS:GO Majoru historie. Po nedělní prohře přišli o účast světové pětky z Cloud9, FaZe Clan naopak utekl hrobníkovi z lopaty. Velkým selháním je také nepostoupení Virtus.pro, kádru úřadujících šampionů. Kdo se naopak může radovat, to je trojité zastoupení česko-slovenské CS:GO scény.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: BLAST.tv

Dva nejlepší týmy světa si na BLAST.tv Paris Majoru užijeme již od první fáze. Cesty G2 Esports ani FaZe totiž byly nepříjemně spletité. Aktuální trojka Natus Vincere naopak působila suverénně, mladý Andrii „npl“ Kukharskyi dokonce ovládl statistiky a konečně do hry NAVI zapadl. Spolu s Heroic na tom byli nejlépe. Bez porážky kvalifikací prošli také 9INE a fnatic, jejichž forma je opravdu nebezpečná. Zkratku mezi legendy si dále vybojovali Bad News Eagles, Into The Breach, domácí Vitality a jediný tým z jiného regionu, FURIA.

Brazilská scéna se může těšit také na paiN Gaming a tým Fluxo, jenž bude na Majoru nejníže postaveným účastníkem dle HLTV žebříčku. To ale nemusí nic znamenat, vždyť skoro sousedé 9INE a ITB postoupili přímo mezi legendy. Severní Amerika poté vysílá do boje pouze Team Liquid a Complexity, jižní kontinent se tak opět ukázal jako ten kvalitnější . Asijskou kvalifikaci ovládli klokani Grayhound a The MongolZ, čínští Rare Atom skončili těsně pod čarou a patří mezi jedenáctku týmů z TOP 30, které v Paříži neuvidíme.

Zbylé osazenstvo doplňuje další osmička zástupců Evropy. Mezi ní nechybí ani MOUZ, OG a Apeks, tedy působiště elitních českých a slovenských hráčů. Adam „NEOFRAG“ Zouhar totiž s OG, podobně jako později ENCE, otočil nepříznivý stav 0-2 až v letenku do Paříže. David „frozen“ Čerňanský a Martin „STYKO“ Styk se svými týmy pak dokázali otočit nelichotivou bilanci 1-2. Složení uzavírají forZe, Monte, GamerLegion a NIP. Sítem naopak neprošli Cloud9, Virtus.pro nebo Astralis, kteří se s CS:GO nerozloučí s úsměvem na rtu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.