Přejít k hlavnímu obsahu

Duel Legends: originální turnaj v Heroes of Might & Magic III

15. 4. 2023 | 10:00 Gaming
Duel mod v Heroes of Might & Magic III se opět posouvá na další úroveň. S novým a mírně kontroverzním updatem mapy na verzi 2.69q přichází také nový oficiální turnaj Duel Legends, který se bude poměrně odvážně odehrávat hned v několika verzích Duelu zároveň.
Útok na středové město v Heroes III Duelu
Útok na středové město v Heroes III Duelu
Zdroj: New World Computing

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o plánovaném Heroes srazu s LAN turnajem, který se bude odehrávat v „hnízdě“ The Nest v termínu 25. - 28. května 2023. Turnajů však není nikdy dost, navíc ten český, byť o rekordní prize pool ve výši 20 000,- Kč v hotovosti a 5 000 Kč ve věcných cenách, bude jednak pouze pro „našince“ a hlavně pouze pro ty našince, kteří se dostaví osobně do Sloupu v Čechách. Světová scéna však nechce zůstat pozadu a připravila pro všechny nový a poměrně originální turnaj zvaný Duel Legends.

Formát turnaje je detailně rozepsán na oficiálních stránkách Heroes III Duelu zde, nicméně pro přehlednost shrnujeme, že od druhého kola pavouka hráči vždy roztočí tzv. ruletu na stránkách Duelu, která jim vylosuje, kterou verzi mapy budou hrát. Největší pravděpodobnost a to 33% má aktuálně vydaná verze „Q“, za ní s 25% stojí do nedávna hraná verze „P“, pamětníci pak zavzpomínají i na verze „N“ a „L“, jejichž pravděpodobnost je 20% a 13,3%. Jste-li pozorní a zdatní v matematice, ptáte se, kde je zbylých 6,6%? Ano, pro tento turnaj byla vytvořena speciální a mysteriózní „Q-legendary“ verze. Ta záměrně nemá dohledatelný přehled změn, tzv. changelog, hráči si budou muset verzi vyzkoušet sami.

Druhá zásadní změna pak přichází v podobě roztočení druhé rulety, která hráčům určí čas na tzv. „final fight“, tedy moment, kdy musí dojít k bitvě mezi soupeři uprostřed mapy. Extrémně zajímavá situace může nastat ve 4% případů, kdy ruleta ukáže na „FF 132“, což by znamenalo, že hráči se musí pobít o středové město již 1. měsíc 3. týden a 2. den. V případě, že žádný z hráčů v té době nebude město kontrolovat, vyhraje ten, který se tam dostane jako první.

Duel Legends
Duel Legends
Zdroj: https://www.h3templates.com/tournaments/duel-legends

Turnaj má už nyní několik desítek přihlášených hráčů, včetně těch nejznámějších jmen na Heroes III Duel scéně. Přihlášky probíhají jako vždy na oficiálním Heroes III Discordu, na který odkazují výše uvedené webové stránky Duelu. Základní prize pool činil na poměry této 24 let staré hry pěkných 20 000 rublů, tedy 5200 Kč, jako vždy se ale přijímají donaty na zvýšení odměny hráčům.

Ty v současné době činí v přepočtu cca 2700 Kč a očekává se, že do doby začátku turnaje, který je plánován na 24.04.2023, ještě narostou. Jak už to tak bývá u těchto okrajových, avšak stále oblíbených a bez nadsázky řečeno kultovních her, tady se nebude hrát o peníze jako spíš o čest, slávu a zábavu... A samozřejmě o avizovaný status žijící legendy v Heroes III Duelu! Kdo se jím stane? Mezi přihlášenými nechybí i několik českých zástupců jako je StygianOne, H34D a IPlayForLove (dříve ze StarCraftu II známý jako SpronG).

Pokud vás aspoň trochu zajímá tahle legendární tahovka, můžete se naladit na českém Heroes III YouTube kanále zde: youtube.com/@h34d, kde se určitě časem objeví i nejlepší záznamy z turnaje, popř. až nastane ten pravý čas, můžete přímo živě sledovat vybrané zápasy zde: twitch.tv/h34dhunt3r.

Bývalý mistr ČR 2009 ve Warcraftu 3, nejlepší Starcraft 2 hráč za rok 2012, hrdý otec dvou dětí a tvůrce Youtube Heroes 3 videí.