Přejít k hlavnímu obsahu

Tři měsíce a konec! Rusové reagují na vyhoření kontroverzním vyhazovem

15. 4. 2023 | 15:09 Counter-Strike 2 Přestup
Organizace Virtus.pro oznámila po neúspěšné kvalifikaci na Major v Paříži změnu ve své soupisce. Z týmu se po krátkém působení pakuje devatenáctiletý Alexandr „KaiR0N“ Anashkin, kterého nahradí původní pátý hráč David „⁠n0rb3r7⁠“ Danielyan. Tento krok je silně kritizován, komunitě se nelíbí chování a přístup VP, KaiR0N se navíc ani statisticky v týmu neztratil.
Alexandr „KaiR0N“ Anashkin
Alexandr „KaiR0N“ Anashkin
Zdroj: HLTV.org

Alexandr „KaiR0N“ Anashkin strávil v kádru Major šampionů pouhé tři měsíce, během nichž stihl odehrát IEM Katowice, ESL Pro League a RMR vstříc BLAST.tv Paris Majoru. Právě šest dní po neúspěšné kvalifikaci Virtus.pro na poslední CS:GO Major, kdy ze čtyř zápasů vyhráli jen jednou, mladý Rus po „vzájemné dohodě obou stran“ končí. Poté, co s týmem neodehrál ani klíčový zápas proti MOUZ, byl konec očekávaný.

Virtus.pro po třetím kole swissu učinili šokující rozhodnutí, kdy mladého střelce z ničeho nic vyměnili za Davida „⁠n0rb3r7⁠“ Danielyana, který v týmu skončil po triumfu v Riu de Janeiru a s týmem naposledy hrál před téměř čtyřmi měsíci. Generální ředitel Nikolai Petrossian pouze uvedl, že rozhodnutí bylo učiněno na základě toho, že „mladí hráči se neadaptují okamžitě na tlak LAN akcí, zejména těch důležitých, jako je RMR“.

Jak se ale ukázalo, výměna obhájcům titulu vůbec neprospěla, David „frozen“ Čerňanský je deklasoval a poslal domů. Výměna se navíc stala terčem kritiky poté, co byl KaiR0N- statisticky druhým nejlepším hráčem týmu na RMR, na což organizace částečně reagovala v prohlášení slovy: „CS:GO je týmová hra, kde jsou komunikace, konzistence a další podobné faktory důležitější než osobní dovednosti.“ Poslat pryč mladého a talentovaného hráče, navíc už po třech měsících, je ale opravdu radikální řešení.

Budoucnost týmu je navíc v současné době ve hvězdách, kvůli současné situaci ho totiž vedení odhlásilo i z nadcházející akce IEM Rio. Ukáží se až na přelomu května a června v Dallasu, otázkou však je, v jakém složení. Na tréninku se totiž údajně neobjevil ani Alexey „Qikert“ Golubev, změny tak mohou být většího kalibru. Jako posila se nejvíce nabízí Timofey „interz“ Yakushin, jenž je po konci v Cloud9 volným hráčem.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.