Přejít k hlavnímu obsahu

Turné šampionů jako země zapovězená. Zlomí Sampi.Tipsport prokletí CZ/SK týmů?

15. 4. 2023 | 20:34 Counter-Strike 2 Preview
V loňském roce se to v hlavních částech CCT Central Europe jen hemžilo českými a slovenskými sestavami. Letošek je prozatím podstatně skromnější. Jedinou účast mají díky pozvánce za sebou SINNERS, kteří ale dále nepostoupili. Všichni ostatní musejí procházet kvalifikacemi, jež nevycházejí. Jako další mají šanci Sampi.Tipsport, před nimiž stojí poslední překážka.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Uzavřená kvalifikace do CCT Central Europe Series 6 přivítala tři česko-slovenské zástupce. ENTERPRISE v těžké skupině bohužel ve dvou zápasech uhráli jedinou mapu, Cryptova jednu výhru zapsala, ale ve dvou těsných sériích nestačila na PGE Turów a šance na boj o postup jí utekla. Prohrou začali svoji cestu také hráči Sampi.Tipsport, jenž ale následně porazili BLINK a na druhý pokus už finský VISU Gaming přemohli.

Sestava plná hvězd, která zatím hledá svůj plný potenciál, zakončí celou uzavřenou kvalifikaci rozhodujícím Play-In soubojem proti The Prodigies. Ani jeden český hráč už v tomto týmu nepůsobí, i tak jde o silnou sestavu, která vyhrála svoji skupinu bez prohry jediné mapy. Do téhle BO3 ale oba týmy půjdou ze stejné startovní čáry a Sampi.Tipsport jsou jednoznačně hladoví po úspěchu. Klíčový duel proběhne od 20:30.

Pro šestý středoevropský turnaj prozatím nejsou oznámené pozvánky. Stále je tak možné, že v hlavní části uvidíme Dynamo Eclot nebo SINNERS. Ve hře bude tradičních 50 tisíc dolarů a cenné body do žebříčku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.