Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězství a historický rekord. Český hráč překonal legendu

16. 4. 2023 | 14:40 League of Legends Zajímavost
Šílená série s podobně bláznivým koncem. MAD Lions a Fnatic se postarali o zábavu, diváci se hlavně v poslední hře rozohdně nenudili. Ani nemohli. Hlavní hvězdou a základním stavebním kamenem úspěchu vicemistrů Winter Splitu se stal Matyáš „Carzzy“ Orság. V důležitých momentech svůj tým nezklamal a navíc překonal rekord LEC v počtu killů v jedné hře.
Matyáš "Carzzy" Orság
Matyáš "Carzzy" Orság
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nebyla to přehlídka absolutní kvality evropského League of Legends. Chyba střídala chybu, týmy jako by se předháněly v tom, kdo bude agresivnější. A že se musely snažit. Během třetí hry totiž padlo hned 65 killů, 1,8 killu za minutu.

Blízko vítězství ve zběsilém tempu byli Fnatic. U Barona zvládli bez větších problémů ostrou potyčku, poslali k zemi kompletní pětici MAD Lions a ve čtyřech kráčeli k Nexusu a vstříc vítězství. Turrety padly, poslední překážkou byla samotná základna. Pro FNC to byla překážka nepřekonatelná.

Na poslední chvíli se MAD Lions vrátili do hry, svůj Nexus ubránili. Za dalších šest minut už mohli po quadra killu Matyáše „Carzzy“ Orsága slavit triumf a přežití v jarním splitu LEC. Čtyři killy zároveň završily rekordní zápas českého ADC. Carzzy překonal evropské historické maximum, které doposud držel Martin „Rekkles“ Larsson.

Švédská legenda v letním splitu EU LCS z roku 2014 proti Copenhagen Wolves odehrál výborné utkání za Vayne, ke skóre 18/0/3 přidal i pentakill. Nový rekordman Carzzy obral slavného marksmana o rekord ve vzájemném souboji, na svém kontě měl killů 19.

MAD Lions v jarním splitu LEC pokračují, Fnatic končí na osmém místě a znovu je tak na místě veliké zklamání. Nadějný konec základní části je zapomenut, tradiční značka evropského League of Legends se dál trápí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).