Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: Slovenský profesionální tým je kompletní, přichází objev i talent

16. 4. 2023 | 14:18 Counter-Strike 2 Přestup
Už více než měsíc řeší profesionální organizace UNiTY esports finální podobu svého CS:GO týmu. Původní aspiranti nakonec všichni uspěli a dnes již jsou oficiálními součástmi týmu.
NITRO a luke
NITRO a luke
Zdroj: UNiTY esports

UNiTY esports dali ani ne dva měsíce po proměně z Dark Tigers sbohem Ľuboši „HenkkyG“ Ilkovi a Martinu „creze“ Bagalovi, nové angažmá si hledá také Peter „WEAMO“ Rauchem. Hned tři změny jsou hbitou reakcí na nevydařený start do sezóny, kde má nový celek vysoké ambice. První varianty UNiTY začali testovat už při snaze projít kvalifikací na Tipsport CS:GO Praha, i po neúspěchu stejní hráči pokračovali nadále.

Trojlístek vytipovaných posil zaujal a organizace na něj po měsíci společného hraní skutečně vsadí. Na začátku dubna byl jako první oficiálně přivítán vicemistr ČR Lukáš „Levi“ Bouřa, jenž dal slovenskému celku přednost před působením v eEriness. Další dvě nové tváře dorazily v tomto týdnu. Jedná se o slovenský objev v podobě Tomáše „NITRO“ Kočíka a talentovaného českého střelce Lukáše „luke“ Vánského.

Leviho domácím fanouškům představovat příliš nemusíme. Mezi lokální špičkou jde o velkou stálici, jež má za sebou angažmá v ENTERPRISE či eSubě. Patnáctiletý luke také není žádnou neznámou, a to od dob působení v Entropiq Future, kde poprvé ukázal svůj talent. Mladík má určitě potenciál napodobit progres Oldřicha „PR“ Nového. NITRO je naopak žolíkem, jehož UNiTY objevili při střetnutí v kvalifikacích.

První důležitá zkouška čeká na novou pětici ve skupinové fázi třetí sezóny Y-Games PRO Series, která pro UNiTY startuje v pondělí. Na úvod se utkají s předním estonským týmem sYnck, skupinu poté doplňují PGE Turów a hvězdná sestava Sampi.Tipsport. Krátce na to se budou rvát o účast na Tipsport CS:GO Bratislava, kde by rádi zapomněli na pražské zklamání. Slovenská organizace v domácím prostředí nechce chybět. 

Oficiální sestava UNiTY:

 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Lukáš „luke“ Vánský
 Slovensko Tomáš „NITRO“ Kočik

 Slovensko Jozef „d0di“ Kiss – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.