Přejít k hlavnímu obsahu

Nová mladičká posila Astralis. Rozloučí se Dánové s legendou?

17. 4. 2023 | 12:11 Counter-Strike 2 Přestup
Dánská organizace Astralis v pondělí oznámila přechod Alexandera „Altekz“ Givskova z akademie do „A“ týmu. O místo mezi elitou si podle prohlášení řekl 19letý Dán svými konzistentními a kvalitními výkony v Astralis Talent. Astralis by se měli vrátit k šestičlenné sestavě. Bližší informace o přestupu, například zda má v budoucnu nahradit jednu z dlouholetých opor, zatím nejsou známy.
Xyp9x a Gla1ve
Xyp9x a Gla1ve
Zdroj: FACEIT

Astralis reagují na neuspokojivý vývoj posledních měsíců a znovu hýbou sestavou. Do hlavní CS:GO sekce se dvouletém angažmá v Astralis Talent podívá Alexander „Altekz“ Givskov, 19letý rifler. V roce 2023 je nejlépe střílejícím hráčem mládežnické sestavy dánské organizace.

S 1.15 HLTV Ratingem je před všemi svými kolegy, svou kvalitu ukázal proti GamerLegion, 500 nebo SINNERS. Na tier 2 scéně se mu dařilo, přestup mezi naprostou špičku je ale často pro mladé hvězdy obrovsky náročný. Jen málokdo naskočí do rozjetého vlaku a pálí ostrými.

Čtyřnásobní šampioni CS:GO Majoru ale potřebují něco změnit. Týmu se vůbec nedaří, před několika dny vypadl z RMR turnaje se skóre 1-3 a nepodívá se na poslední Major v historii Counter-Strike: Global Offensive.

Ani postavení na žebříčku HLTV, kde momentálně Astralis patří šestnáctá příčka, k organizace podobné velikosti nepatří. V týmu se daří jen dvojici Nicolai „device“ Reedtz a Benjamin „blameF“ Bremer. Zbytek je daleko za silným duem. Největší kritika se snáší na Andrease „Xyp9x“ Højsletha a Lukase „gla1ve“ Rossandera.

O přesné roli Altekze v týmu Astralis zatím organizace neinformovala. Bude se připravovat jako budoucí náhrada jednoho ze zkušených matadorů?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).