Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG a frozen letí dobýt Brazílii. Kdo jim bude stát v cestě?

17. 4. 2023 | 13:20 Counter-Strike 2 Preview
Sotva nám skončily RMR kvalifikace na Major a světová špička se hned přesouvá do Ria de Janeira. V Brazílii se totiž uskuteční další turnaj Intel Extreme Masters, chybět vedle domácích hvězd a šesti zástupců nejlepší světové desítky nebudou ani čeští a slovenští střelci z MOUZ a OG. Celý turnaj vám tak přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
NEOFRAG a frozen
NEOFRAG a frozen
Zdroj: PLAYzone

Virtus.pro se z brazilského turnaje na poslední chvíli odhlásili, obsazení je ale pořád prvotřídní. Navazovat na parádní formu budou Heroic a NAVI, chybět nebudou ani FaZe či Vitality, zatímco Cloud9 by naopak dali rádi zapomenout na selhání v RMR kvalifikaci. Podobně na tom s motivací budou třeba BIG.

Celkově se v Riu ukáže osm týmů z elitní světové dvanáctky, těšit se tak můžeme na parádní zápasy. Ty navíc okoření trojlístek domácích týmů, jež fanoušci poženou kupředu – FURIA, MIBR a Imperial. Čeští příznivci si stejně tak užijí přítomnost Adam „NEOFRAG“ Zouhar, Slováci zase Davida „frozen“ Čerňanského.

Turnaj se šestnácti účastníky startuje v pondělí osmičkou BO1 zápasů, od dalšího kola už osmičlenné skupiny přejdou na BO3 duely. Do play-off postoupí celkem šest nejlepších týmů, neporažené celky ze skupinové fáze zamíří přímo do semifinále. Šampiona a postupující tým na IEM Cologne poznáme v neděli.

Celou soutěží vás bude provázet oficiální česko-slovenský přenos na Twitch kanále PLAYzonecz. Připraveny pro vás máme navíc i parádní soutěže, které vylosujeme vždy v daném hracím dni. Nenechte si IEM Rio ujít!

IEM Rio na českém streamu
IEM Rio na českém streamu
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.