Přejít k hlavnímu obsahu

Miliardy gamerů. Téměř polovina světové populace hraje videohry

26. 4. 2023 | 10:25 Zajímavost
Gaming roste každým rokem. Potvrzují to i údaje analytické společnosti DFC Intelligence, která funguje již od roku 1994 a zajišťuje průzkumy trhu zejména v oblasti her a digitálních médií.
Miliardy gamerů. Téměř polovina světové populace nyní hraje videohry
Miliardy gamerů. Téměř polovina světové populace nyní hraje videohry
Zdroj: Pixabay

Nová zpráva DFC Intelligence odhaduje, že videohry hraje na 3,7 miliardy lidí. Za poslední tři roky počet gamerů vzrostl o 700 milionů. K nárůstu přispívá řadafaktorů, mezi ty velmi pravděpodobné patří uvedení nových generací konzolí Xbox Series X/S a PlayStation 5 nebo herní přeplatné jako služby Xbox Game Pass a PlayStation +.

Nesmíme zapomenout ani na fakt, že videohry a jejich univerza se stále více objevují v médiích dostupných i široké veřejnosti. Za příklad poslouží úspěšná série podle titulu Last of Us nebo filmy

Herní studia si při těchto číslech možná mnou ruce, bohužel pro ně se však dle statistik pouhých 10 % z hráčů podílí na příjmech herního průmyslu, skutečných aktivních uživatelů je tedy „jenom“ kolem 370 milionů. I tak se jedná o působivé číslo.

Když už je řeč o příjmech, odhaduje se, že v roce 2022 činily tržby průmyslu 184,4 miliardy dolarů. Nejvíce přinesl mobilní gaming (92,2 miliardy dolarů), následovaly konzole (51,8 miliardy dolarů) a PC gaming (38,2 miliardy dolarů). 

Jelikož se svět videoher a ostatních průmyslů i nadále propojuje, jsme zvědaví, jak se bude gamingu dařit i nadále. Pokud by vás zajímaly další statistiky a studie, věděli jste například, že 41 % hráčů konzole PlayStation tvoří ženy, nebo že hraní videoher může podpořit (nejen) vaše rozhodovací schopnosti

Zdroj: GamingBible
Štítky: studie, gaming