Přejít k hlavnímu obsahu

Vypadalo to, že je AFK, ale zkolaboval. Diabetikovi zavolal záchranku on-line spoluhráč z Německa

18. 4. 2023 | 20:08 Příběh
Dramatický konec měla herní session dvou gamerů z Česka a Německa. Hráč z Plzně, jenž trpí cukrovkou, totiž během on-line pařby zkolaboval. Jeho německý spoluhráč byl naštěstí pohotový a rychle zavolal pomoc. Ta přišla včas a zachránila tak další lidský život.
Diabetik zkolaboval během hraní
Diabetik zkolaboval během hraní
Zdroj: Policie ČR

Čtvrteční večer mohl být pro jednoho českého hráče osudovým. Muž z Plzně totiž uprostřed herního večera zkolaboval. Prodělal diabetický záchvat a skončil v bezvědomí. Jeho spoluhráč ze zahraničí reagoval naprosto příkladově a zavolal pomoc.

Německý gamer naštěstí znal osobní údaje svého kamaráda. Volaný policista poslal hlídky do Starého Plzence, ve kterém měl hráč trvalé bydliště. Zároveň však zavolal sestře diabetika, jež nasměrovala pomoc na správnou adresu v Plzni na Borech.

Zároveň policii sdělila, že její bratr je diabetik a s největší pravděpodobností prodělal diabetický záchvat. Když hlídky dorazily na místo, muž seděl na židli u počítače v bezvědomí. Byla mu zajištěna první pomoc a zachráněn život.

Velikou zásluhu má kromě policistů a záchranářů také německý hráč, jemuž poděkoval sám dozorčí obvodního oddělení Plzeň Slovany.

Zdroj: policie.cz
Štítky: policie, pomoc
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).