Přejít k hlavnímu obsahu

Změny v Astralis vyjasněny. Ikona na ústupu bude vypomáhat talentům

18. 4. 2023 | 15:09 Counter-Strike 2 Přestup
Andreas „Xyp9x“ Højsleth nechyběl na sedmnácti Majorech po sobě, jako čtyřnásobný TOP 20 hráč světa patřil mezi klíčové pilíře u nejúspěšnější CS:GO éry v historii. Dnes již 27letý Clutch Minister ale bojuje s poklesem formy a jeho dny jsou možná sečteny. V Astralis má sice smlouvu až do roku 2025, nyní je však přeřazen z A-týmu a bude vypomáhat talentům.
Andreas „Xyp9x“ Højsleth
Andreas „Xyp9x“ Højsleth
Zdroj: Astralis

Když se jádro Astralis rozpadalo, Andreas „Xyp9x“ Højsleth se rozhodl setrvat a přijmout nevídaně dlouhou smlouvu, díky které by v dánské organizaci mohl zůstat v podstatě až do konce hráčské kariéry. Vzhledem k jeho klesající formě se ale poměrně rychle tento krok začal zpochybňovat. Spolu s kapitánem Lukasem „gla1ve“ Rossanderem jsou dodnes nejčastějším terčem kritiky, který zbytek sestavy drží dole.

Benjamin „blameF“ Bremer si drží svůj vysoký standard, Nicolai „dev1ce“ Reedtz po návratu opět září a Christian „Buzz“ Andersen začíná ukazovat svůj potenciál. Pokud mají přijít změny, musí udělat krok zpátky jeden z hráčů, kteří byli u čtyř tažení za titulem mistrů světa. A volba nyní padá právě na zkušeného Xyp9xe.

Do hlavní sestavy byl povýšen Alexander „Altekz“ Givskov, ačkoliv z původního oznámení nebylo zřejmé, jak přesně se zapojí. Někteří se dokonce obávali návratu k šestičlenným experimentálním sestavám. Skutečnost je ale taková, že v hlavním týmu končí Xyp9x, který bude nyní vypomáhat mladíkům v sestavě Astralis Talent. Altekz se tak dočká plnohodnotné šance a v následujících týdnech se bude moct ukázat.

„Moji blízcí vědí, že jsem týmový hráč, a i když si teď dávám od A-týmu pauzu, budu vždy připraven pomoci organizaci a týmu, jehož jsem součástí od samého začátku. V akademii je mnoho talentovaných hráčů a já se těším, že jim budu pomáhat. Doufám, že mé zkušenosti a znalosti z nepřeberného množství velkých mezinárodních turnajů mohou hráče ještě více pozvednout,“ vyjádřil se na oficiálních stránkách známý Clutch Minister.

19letý Altekz přišel do Astralis z MASONIC a dlouho vykonával pozici in-game leadera. Jakmile se jí ale vzdal, okamžitě začal zářit. Když si v minulosti hráči z akademie zahráli v hlavním týmu, o Altekzovi se ani nespekulovalo. Poslední měsíce ale platil za hlavní hvězdu, která jen letos dovedla Talent ke třem titulům.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.