Přejít k hlavnímu obsahu

Nevídaný bug ovlivnil zápas světových týmů. WTF, odvětil jen soupeř z FaZe

19. 4. 2023 | 12:26 Counter-Strike 2 Zajímavost
Brazilský tým FURIA se utkala s hvězdnou sestavou FaZe o postup do play-off turnaje IEM Rio. Hned v prvním kole první mapy ovšem pomohl Brazilcům jít do vedení nevídaný bug, díky kterému dva hráči nedostali flash a mohli postřílet své soupeře. S informací přišel na Twitter sám Andrei „arT“ Piovezan, protože soupeř ani komentátoři při zápase o ničem netušili.
Póza oslepeného hráče
Póza oslepeného hráče
Zdroj: Valve

IEM Rio není pro domácí týmy příliš úspěšný, Imperial a MIBR se rozloučili mezi prvními a daří se pouze FURII. Ta v úterý večer porazila FaZe a zajistila si postup do play-off. Dnes navíc bude mít šanci se proti Cloud9 utkat o místenkou do semifinále. Ještě předtím se ale řeší nezvyklá situace z předchozího duelu.

Série proti FaZe začala na Mirage, kde FURIA v pistolkovém kole zaútočila na A-site, který po položení bomby bránila od CT spawnu. Finn „karrigan“ Andersen chtěl obehrát soupeře pop flashem, jenž dopadl správně a soupeře ohluchl, na postavách se objevila i animace oslepení. Jak ale Brazilci po zápase prozradili, tak flashbang na ně záhadně žádný vliv neměl. I v kill feedu se přitom ukázala ikonka zabití pod jeho vlivem.

„Z ničeho nic jsem byl hluchý, ale obrazovka mi ani neblikla,“ napsal Andrei „arT“ Piovezan, jenž bug ukázal světu. Kromě něj se neaplikování efektu týkalo i Andrého „drop“ Abreu, který s ním kryl pozici u CT spawnu. Komunita se snaží identifikovat, co se vlastně přesně stalo, ale nikomu se to zatím nedaří. Nevídaný bug.

IEM Rio můžete sledovat s českým komentářem až do neděle na našem Twitch kanále. Pokud spíše holdujete domácí scéně, tak o víkendu začínají kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Zapoj se i ty!

IEM Rio
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.