Přejít k hlavnímu obsahu

Český duel v Evropě. Vybojují si postup hráči Dynama Eclot, nebo ENTERPRISE?

20. 4. 2023 | 10:48 Counter-Strike 2 Preview
Dynamo Eclot se po triumfu na Tipsport CS:GO Praha začíná dařit i v Evropě, totéž by potřebovali i ENTERPRISE, jímž se první velký turnaj domácí sezóny absolutně nevydařil. Oba celky ovšem nyní mají v Contenders části evropské soutěže Elisa Invitational Spring bilanci 2 výher a 2 proher a vzájemný duel rozhodne, kdo z nich postoupí dále. Poražený naopak končí.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot letos chybí v soutěžích Champion of Champions Tour, příležitosti tak musí hledat jinde. Jednou z nich jsou turnaje finského pořadatele Elisa Esports, kde se pardubickému celku minule podařilo postoupit do hlavní části. Ve swissu uspěl až v pátém rozhodujícím kole, totožný úkol má před sebou i nyní.

Na úvod Contenders části totiž DNE nestačili na týmy PALOMA (dnes již Ignis Serpens) a 359. Další zaváhání by se rovnalo vyřazení. Na třech mapách ovšem skolili jak norské empire goblins, tak i dánské Tricked Esport, kteří shodou okolností ve stejném dni vyhlásili bankrot. Před sebou tak mají zápas o všechno.

Proti sobě však budou mít konkurenta z domácí scény. ENTERPRISE se letos zatím hledají a chytají se každé příležitosti za pačesy. Také oni porazili empire goblins, nestačili ovšem na EYEBALLERS a Partizan. Důležitou výhrou nad Illuminar Gaming si však i oni vybojovali páté kolo swissu, kde budou hrát o postup.

Souboj českých celků proběhne ve čtvrtek od 11:00. Hrát se budou mapy Inferno, Anubis a případně Ancient.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.