Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport se rozjíždějí. Postoupí do play-off bez jediné prohry?

22. 4. 2023 | 17:05 Counter-Strike 2 Preview
Sampi.Tipsport se na mezinárodní scéně konečně začíná dařit. Úspěšně se kvalifikovali do šestého turnaje CCT Central Europe, kde už mají na kontě dva cenné skalpy a jsou jediný krůček od postupu do vyřazovací části. Na ten mají navíc hned tři pokusy.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Na Tipsport CS:GO Praha sice ještě skončili těsně pod stupni vítězů, herně ale Sampi.Tipsport domácí turnaj nakopl. Do následující kvalifikace na CCT Central Europe Series 6 sice nastoupili chladnou prohrou, následující tři duely ale zvládli a postoupili do hlavní části turnaje.

Dobrou formu navíc potvrdili hned posléze, v prvním kole swissu. Pokořit totiž po comebacku na třetí mapě dokázali nejvýše nasazený tým Copenhagen Flames, jehož řadami prošlo mnoho známých jmen a který se ještě před dvěma měsíci nacházel na 24. příčce světového žebříčku.

Ve druhém kole Sampi.Tipsport vyzvali Sangal Esports, další zavedený celek Tier 3 scény, tentokrát z Německa. Po dvou napínavých mapách přišla demolice 16:2 v podání Sampi na rozhodující Mirage, která znamená posun na bilanci 2-0 ve swissu. Od play-off je tak dělí jediná výhra.

Šanci vyzvat některý z elitních pozvaných týmů, jak bývá ve vyřazovací části zvykem, si může česko-slovenská sestava vybojovat v sobotu večer. Od 19:00 se postaví švédským legendám z EYEBALLERS, aktuálně 80. nejlepšímu týmu světa. V případě neúspěchu ale budou mít ještě dvě možnosti.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.